Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa KAHREDEN HABER | Son dakika haberler: Anne kız sele kapılmıştı! Anne hemşire Fatma Tekdal'ın cansız bedeni bulundu

        Depremin vurduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde salı gecesi başlayan sağanak yağış sırasında Ömerovası Deresi taştı. Tekdal ve Sarıkaya ailelerinin dere kenarındaki bahçeye yerleştirdikleri konteyner, taşkınla birlikte oluşan sel sularına kapıldı.

        2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTI

        DHA'da yer alan habere göre konteynerdeki 8 kişi kendi imkanıyla kurtulurken, Selma Sarıkaya kızı Emine Sarıkaya ile Fatma Tekdal ve kızı Zeynep Zümra Tekdal, akıntıya kapılarak kayboldu.

        Çarşamba günü sabah saatlerinde başlatılan çalışmalarda kaybolan Selma Sarıkaya ile kızı Emine Sarıkaya'nın cansız bedenlerine ulaşıldı.

        BAKAN KOCA'DAN TAZİYE MESAJI

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman'daki selde hayatını kaybeden Fatma Tekdal ve kızı Zeynep Zümra için taziye mesajı yayımladı.

        Koca, Twitter'dan yayımladığı mesajında, "Adıyaman'daki sel felaketinde kaybolan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı hemşire arkadaşımız Fatma Tekdal'la 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra'nın cansız bedenine ulaşıldı. Acımız büyük. Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

        2 AYLIK HAMİLEYDİ, KIZIYLA SELE KAPILDI

        Sel felaketinde kaybolan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan 2 aylık hamile Fatma Tekdal ile 1.5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'a ise günlerdir ulaşılamadı.

        Kara Kuvvetleri 10'uncu Komando Tugayı askerleri, sahil güvenlik, dalgıç polis ve jandarmalar ile AFAD, UMKE, Orman İşletme, Devlet Su İşleri ve itfaiye personellerinden oluşan 522 kişilik ekip bu sabah arama çalışmalarına yeniden başladı.

        25 KİLOMETRELİK HAT TARANIYOR

        ANNENİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

        Sabah saatlerinde ekipler, Fatma Tekdal'ın cansız bedenine ulaştı. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi.

        DRONLAR VE EĞİTİMLİ KÖPEKLER KULLANILDI

        Havadan da helikopter ve dronlarla sürdürülen arama çalışmalarında eğitimli köpekler de kullanılıyor. Ekipler, halen ulaşılamayan anne ve kızın bulunması için yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

        ÇOCUK CANSIZ BEDENİ BULUNDU

        Tut ilçesinde selde kaybolan anne ve kızını arama çalışmaları sırasında çocuk cansız bedeni bulundu.

        Kentte 15 Mart'ta şiddetli sağanak sonrası yaşanan selden etkilenen Tut ilçesindeki Havutlu köyü yakınlardan geçen kanalda yürütülen arama çalışması sırasında bir çocuk cansız bedenine ulaşıldı.

        Su ve balçığın bulunduğu yerden çıkarılan cansız bedenle ilgili kimlik belirleme çalışmalarına başlandı.

        Bölgede arama kurtarma faaliyetlerinde koordinatör vali olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Bu sabah HES kanalı içerisinde kayıp olarak aranan annemizin cenazesine ulaşmıştık. Akşam saatlerinde de anneyi bulduğumuz aynı kanalın içerisinde, annemizin yaklaşık 2 kilometre yakınında maalesef çocuğumuzun da cansız bedenine ulaştık." diye konuştu.

        "ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI"

        Bölgede başka kayıp ihbarı olmadığını, dolayısıyla çalışmaların tamamlandığını belirten Özkan, şunları kaydetti:

        "Bölgede kayıp olarak bize ulaşan başkaca bir ihbarın olmaması ve tüm sektörlerin tek tek aranmış olması sebebiyle arama kurtarma çalışmalarımız tamamlandı. Bundan sonra dere yatakları içerisinde iyileştirme çalışmaları ise devam edecektir. Hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet ve ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Rabbim ailelerine sabırlar versin. Ayrıca böylesine zorlu bir alanda tüm olumsuz hava koşullarına rağmen gayretle çalışan, emek veren çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah rahmet eylesin ve bir daha böyle acı olayları göstermesin."

        Tut'ta 15 Mart'ta şiddetli sağanak sonrası yaşanan selde konteynerin sürüklenmesi sonucu Selma Sarıkaya ve kızı Emine Sarıkaya'nın cansız bedenine ulaşılmış, kaybolan Fatma Tekdal ve 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra'nın bulunması için de çalışma başlatılmıştı.

        Çalışmalar sırasında sabah saatlerinde Boyundere Köyü yakınlarında bir kadın cansız bedeni bulunmuş, Fatma Tekdal'ın yakınlarının, cansız bedenle ilgili teşhiste bulunduğu ancak kesin kimlik tespitinin yapılabilmesi için DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenilmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ