Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Antalya'da otopark çetesine operasyon: 7'si polis 16 kişi gözaltında

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri 6 aydan beri takip ettikleri otopark çetesine operasyon düzenledi.

        Operasyonda 3. sınıf emniyet müdürü ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli 7 polisin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

        Polislerin otopark işletmeleri ile işbirliği yaparak usulsüz araç çektikleri ve bunun karşılığında menfaat temin ettikleri bildirildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nin verdiği bilgilere göre; Antalya Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli bazı polislerin otopark işletenlerle işbirliği yaparak araç çekme işi yaptıkları ve bunun karşılığında menfaat sağladıklarını tespit etti.

        REKLAM

        Polis 6 ay teknik takip yaparak gerekli delilleri topladıktan sonra bu sabah bir çok adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

        Operasyonda biri şube müdürü 3. sınıf emniyet müdürü, 7'si polis memuru olmak üzere Antalya Trafik Denetleme Şubesi'nde görevli 8 polis ile 2 otopark işletmecisi ve 6 otopark görevlisi toplam 16 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan polislerin otoparklarla işbirliği içerisinde usulsüz araç çekme işlemleri yaptıkları ve bu işlerden menfaat temin ettikleri, otoparklarla araç başı anlaştıkları ileri sürüldü.

        Çekilen araçların bir kısmının trafiği aksatmadığı halde bu işlemlerin yapıldığı, vatandaşların da mağdur edildiği iddia edildi.

        Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ