Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF SINAV TARİHLERİ 2023: Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bahar dönemi sınavları ne zaman yapılacak, sınavlar nasıl yapılacak ve online mı olacak?
        1

        Anadolu Üniversitesi, AÖF kayıt yenileme işlemleri geçtiğimiz 13 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında yapıldı. Kayıt yenileme sürecinin ardından gözler AÖF bahar dönemi sınavlarının ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

        Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından yapılan açıklamaya göre bahar dönemi uzaktan devam edilecek. "Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle üniversitemizde bahar yarıyılı uzaktan öğretim yoluyla tamamlanacaktır. Süreçle ilgili detaylar en kısa zamanda paylaşılacaktır."

        2

        AÖF BAHAR SINAVLARI NE ZAMAN?

        AÖF bahar dönemi sınavları 15 - 16 Nisan 2023 tarihleri arasında, dönem sonu final sınavları ise 27 - 28 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yaz okulu sınavları ise 19 Ağustos 2023'te düzenlenecek.

        3

        AÖF SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

        Pandemi döneminde Anadolu Üniversitesi, onlive sınav sistemine geçiş yaptı. Öğrenciler YÖK'ün aldığı uzakran eğitim kararı sonrası sınavların nasıl yapılacağını merak ediyor. Henüz sınavların nasıl yapılacağına dair bir açıklama gelmedi.

        4

        ONLİNE SINAV NASIL YAPILIYOR?

        AÖF tarafından, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamından yapılab sınavlar ile benzer şekilde düzenleniyor. Sınavlara aof.anadolu.edu.tr adresi üzerinden giriş yapmak için öğrenci numarası - şifre veya e- Devlet seçeneği ile giriş yapılıyor. Ders geçme notu ise 35 ve çıkan sorular her dersten 20 soru, 30 dakika şeklindedir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ