Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atatürk Havalimanı ne zaman, saat kaçta taşınacak? Hangi yollar kapalı olacak?

        AtatürkHavalimanı’ndan İstanbulHavalimanı’na saat 03.00 sıralarında başlayan ‘Büyük Göç’ yolunda ekipmanları taşıyan tırlar, sabah trafiği yoğunluğuna takıldı. Trafikte kalan tırlar havadan görüntülendi.

        İstanbul’un yenihavalimanına doğru dün akşam saatlerinde AtatürkHavalimanı’ndan başlayan büyük göç yolunda ekipmanları taşıyan tırlar birer birer yola çıkmıştı. Sabahın ilk ışıklarında da ekipman ve malzeme taşıyan tırlar Basın Ekspres Yolu’ndan, Kuzey Çevre Otoyolu’na doğru hareket etti. Haftanın son iş gününde yola çıkan tırlar, Basın Ekspres Yolu’nda trafik yoğunluğuna takıldı. Tırların trafik yoğunluğunda güçlükle ilerlemesi havadan da görüntülendi.

        REKLAM

        ATATÜRKHAVALİMANI TAŞINMA- KAPANACAK YOLLAR

        Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey Batı Kavşağı istikameti 5 Nisan’da saat 22.00 ile 6 Nisan saat 23.59 arasında 26 saat trafiğe kapatılacak.

        -Mahmutbey Batı Kavşağı ile İstanbul Havalimanı istikameti 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası 12 saat trafiğe kapalı olacak.

        -İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Basın Ekspress yolu 6 Nisan sabah 10.00’a kadar 9 saat trafiğe kapatılacak.

        -Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun reşadiye Kavşağı ile Yassıören Kavşağı istikametinde 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası gidiş ve geliş yönünde 12 saat trafiğe kapatılacak.

        İSTANBUL HAVALİMANI'NA NASIL GİDİLİR

        İstanbul Havalimanına ulaşım İETT otobüsleri ve HAVAİST hatları ile sağlanabilir. Yeni Havalimanına, İETT’nin H2, H3, H4 numaralı hatları ve HAVAİST’in İST1, İST2, İST3, İST7, İST19 numaralı hatları ile ulaşılabilir.

        İSTANBUL HAVALİMANI NASIL TAŞINACAK?

        İlker Aycı, İstanbul Havalimanı'na taşınmanın nasıl olacağını şu sözlerle anlattı, "Dünyanın en büyük göçünü başlatmak üzereyiz. Şimdi en büyük adımı başlatacağız. 5 nisanla başlayacak olan süreç 45 saatlik süre içerisinde bu taşınmayı tamamlayacağız. Yeni yuvamıza kavuşacağız. Elbette taşınma sırasında zaman zaman hesapta olmayan aksaklıklar meydana gelebilir. Herhangi bir aracımızda duraksama arıza meydana gelirse oraya müdahale etmek için 40 kilometrelik yolun içerisinde 5 ayrı istasyon kurduk."

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ