Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ay animasyonu sosyal medyada gündem oldu

        Sosyal medya dün akşamdan bu yana ayın dünyaya ne kadar yakın olduğunu gösteren görüntüyü konuşuyor! Ancak konuşulan görüntü gerçek değil, ayın dünyaya uluslararası uzay istasyonu kadar yakın olması durumunda nasıl görüleceğini gösteren bir animasyon.

        İzleyeni büyüleyen bu masalsı görüntüyü akademisyen kimliği ile de bilinen gazeteci Hulki Cevizoğlu, Twitter hesabından "Müthiş! Kanada Rusya arasındaki kutup bölgesinde dün çekilmiş ve yılda bir defa olurmuş ve de 30 saniye sürermiş" notuyla paylaştı.

        Paylaşım kısa sürede yüksek erişime ulaşırken, Cevizoğlu'nun takipçileri söz konusu videonun gerçek değil bir animasyon olduğu konusunda uyarıda bulundu.

        Bazı takipçiler de esprili bir dille Cevizoğlu'na yanıt verdi.

        PROF. TARHAN DA PAYLAŞTI

        Sosyal medyada bu kadar yorum yapılan konuda yanılan bir başka isim de Üsküdar Üniversitesi Rektörü, ünlü psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan oldu.

        Tarhan da animasyonu "Kuzey Kutbu'nda yılda bir defa olan ay hareketi, yorum sizde ben yüksek Kudret’e ve Düzene hayran kaldım…" notuyla paylaştı. Paylaşıma gelen yorumlara "Bence hızlandırılmış çekim ve doğru, Kuzey Kutbun şehirlerinde uzun kalanların anlattıklarına uyuyor, beyaz geceleri unutmayalım…" yanıtını veren Tarhan, "Tereddütte olanlar için orijinali burada" diyerek Youtube videosunun ekran görüntüsünü paylaştı. Ancak Tarhan'ın paylaşımındaki başlıkta da "animasyon" ifadesi görüldü.

        "ÖZENSİZ DAVRANDIM"

        Prof. Tarhan, daha sonra konuyla ilgili ilk tweet'ini silip yeni yaptığı açıklamada "Arkadaşlar orijinal videoyu buldum, özensiz davranmışım gerçeği çarpıcı yapmak için büyütüp hızlandırmışlar bir animasyon çalışması ama gerçekte bu olay var, bilginize" dedi. Tarhan, konuyla ilgili bir başka tweet'inde de "Arkadaşlar, 'Sosyal meydanının şerrinden Allah’a sığınırım' deyin. Ne berbat bir mecra, bir hata yapıyorsun,linç kültürü devreye giriyor.’Sosyal medyaya düşmek pavyona düşmek gibi, kimin ne tarafa çekeceği belli değil’ affedersiniz, Argo bir jargon oldu ama mecbur kaldım…" ifadelerini kullandı.

        ESPRİLİ PAYLAŞIMLAR PEŞ PEŞE

        Twitter kullanıcıları iki ünlü ismin paylaşımlarına esprili görüntülerle yanıt verdi. İşte onlardan bazıları:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ