Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'ın Efeler ilçesi İlyasdere Mahallesi'nde yoğun yağışlarla birlikte taşan ve yön değiştiren dere, zeytin bahçelerini sular altında bırakırken, toprağın aşınmasıyla birlikte adeta ikinci bir dere yatağı oluştu.

        Aydın genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, birçok bölgede su baskınları yaşandı. Efeler ilçesine bağlı İlyasdere Mahallesi'nde de yoğun yağışlarla birlikte mahallede bulunan derede taşkın yaşandı. Aşırı yağışlarla birlikte debisi artan ve su seviyesi yükselen derenin suları yön değiştiriken bölgedeki zeytin bahçeleri sular altında kaldı. Bahçe yollarında büyük çukur ve yarıklar meydana gelirken, toprağın aşınması sonucu adeta ikinci bir dere yatağı meydana geldi. Yer yer iki insan boyunu bulan yarıklardan akan sular bahçelere ulaşımı zorlaştırırken, İlyasdere Muhtarı Tuncay Öztürk, yetkilileri bilgilendirdiklerini ve ilgilendiklerini söyleyerek "Yetkililerimize bilgi verdik ve ilgileniyor. En kısa sürede bölgede çalışmaları başlatılacağını öğrendik. Dere ve bahçe yollarındaki taşkınlardan kaynaklı olumsuzlukların giderilecek" dedi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler