Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ayda Gezgin kimdir? İzmir depreminden sağ çıkan Ayda kaç yaşında?

        İzmir'deki korkunç depremin ardından mucize gibi bir şey daha oldu. Arama kurtarma ekipleri saatlerdir nefes almadan enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Yerle bir olan Rıza Bey Apartmanı'ndan 91. saatte canlı olarak çıkarılan Ayda Gezgin yüzleri güldürdü. Ayda Gezgin kimdir? İzmir depreminden sağ çıkan Ayda kaç yaşında?

        AYDA GEZGİN 91. SAATTE KURTARILDI

        Rıza Bey Aparmanı enkazına termal battaniye ve serum gönderilirken, 4 yaşlarında Ayda isimli bir kız çocuğu enkaz altından kurtarıldı. Küçük Ayda, Ege Üniversitesi Yoğun Bakım servisinde tedavi altına alındı.

        Küçük Ayda'yı enkazdan çıkaran ekipte yer alan İHH Kurtarma ekibi üyesi, "Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.

        Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibinde görevli bir çalışan ise, "Çığlık sesi duyduk. Arkadaşlar jenaratörleri durdurdu. Sessizlik oluştu. Ben Ayda, iyiyim. Yaşam üçgenindeydi, çamaşır makinesinin yanındaydı." dedi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ