Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Ayşe Kulin, Habertürk'te bilinmeyenlerini anlattı

        Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu Akılda Kalan'ın bu akşamki konuğuyazar Ayşe Kulin oldu. Veyis Ateş sordu, Ayşe Kulin bilinmeyenlerini anlattı.

        Kulin, "Kendimi her zaman sarışın bir Türk olarak gördüm. Osmanlı'nın son dönemlerini ben gördüm. Çok güzel insanların arasında büyüdüm. Çok iyi bir aile terbiyesi aldım. Benim baba tarafım da Osmanlıydı. " dedi.

        "CUMHURİYET COŞKUSUNU ÇOK YAKINDAN GÖRDÜM"

        Ayşe Kulin babası Devlet Su İşleri'nin kurucusu Muhittin Kulin ile ilgili, "Babam bana 'Maço' derdi. Kedicik anlamına gelir. Babam da İstanbulluydu. Memuriyettendolayı Ankara'ya gelmişti. Cumhuriyet coşkusunu çok yakından görmüş biriyim. Benim büyüdüğüm yıllarda herkes bir yurt kurma heyecanındaydı. Herkes fedakardı." ifadesini kullandı.

        REKLAM

        "İLK EVLİLİĞİMİ AİLEM İSTEMEDİ"

        Ayşe Kulin, "Üniversiteyi okumak üzere evlenip Londra'ya gittim. İlk evliliğim aileme uygun değildi. Annem ve babam ilk evliliğimin bitmesine memnun oldu. İlk evliliğimde çok hızla hüsrana uğradım. Her şeyi göze alarak iki çocukla boşandım. Kocalarımdan asla nafaka istemedim. Çocuklarımın velayetini alabilmek için büyük mücadele verdim" diye konuştu.

        "GÜZELLİĞİN HİÇBİR AVANTAJINI YAŞAMADIM"

        Ayşe Kulin, "Hayatımda güzelliğin hiçbir avantajını yaşamadım. Bana bir hayrıdokunmadı. Bir yaştan sonra güzellik olmuyor" dedi.

        "TURGUT ÖZAL'A KARŞI ÖNYARGILIYDIM"

        Turgut Özal ile tanışmasına ilişkin Kulin, "Turgut Özal sayesinde önyargılarımı yıkmayı öğrendim. Karısına Semra Özal'a karşı çok önyargılıydım. Yanılmışım. Sonra onun çok değerlibiri olduğuna karar verdim." diye konuştu.

        "YAYINCILAR BENİ BURJUVAYIM DİYE REDDEDİYOR"

        Kulin, "Yayıncılar beni burjuvayım diye reddediyor. 4 çocuklu bir ev kadınından roman beklenmiyordu. Yazar olduktan sonrabeni rahat yaşatacak parayı kazandım" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ