Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Azerbaycan'da ev ekonomisi 'ABAD' olacak

        Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in direktifiyle hayata geçirilen ABAD projesiyle ev ekonomisine destek sağlanırken, kaybolmaya yüz tutan el sanatları, yöresel ürünler va tatlar yeniden gün yüzüne çıkarılacak. Buradan elde edilen ürünler kurulan etno-butiklerde tüketiciyle buluşturulacak. Böylelikle kırsal kalkınma desteklenerek petrol dışı sektörlerin de ekonomiye katılması amaçlanıyor.

        KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ AİLE İŞLETMELERİNE DESTEK AMAÇLANIYOR

        ABAD merkezleriyle vatandaşların Azerbaycan’ın sosyo-ekonomik gelişimine aktif katılımı, küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin gelişimi, istihdam düzeyinin yükseltilmesi ve rekabetçi hane halkı bilincinin oluşturulması amaçlanıyor.

        Dekoratif uygulamalı halk sanatı (el sanatları) ve tarım alanında çalışan aile işletmelerine planlama, pazarlama, markalama, tasarım, finansal muhasebe ve hukuki destek de sağlanırken ürünlerin sertifikalandırılması, lojistiği ve satış hizmetleri de yine ABAD tarafından yapılıyor.

        “Düşünceden Raflara” sloganıyla, küçük ölçekli üreticilerin düşünce ve fikirlerinin ürüne dönüşmesini sağlayan ABAD, üretim planlamasından satışa kadar bütün süreçleri yönetiyor ve elde edilen gelirin ailelere aktarılmasını sağlıyor. Üretim aşamasında ailelerin becerilerine uzman eğitimleriyle katkı sağlanıp üretici-tüketici ve üretici-yatırımcı arasında da köprü kurulmuş oluyor.

        .

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ