Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: BAE Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, yarın Türkiye'ye geliyor!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Reuters'ın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için yarın Türkiye’ye gelecek.

        31 Ağustos'ta telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Veliaht Prens bin Nahyan yüz yüze görüşme gerçekleştirerek sorunları ele alacak.

        Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular ele alınmıştı.

        DİPLOMASİ TRAFİĞİ

        Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında Katar krizi, 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte gerginleşen ilişkiler Sedat Peker'in bu ülkeden yaptığı ortaya çıkan Youtube yayınları ile yeniden tartışma konusu olmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası ise ilişkiler yumuşama eğilimine girmişti. Çavuşoğlu ve BAE'li mevkidaşı bin Nahyan'ın görüşmesinde ikili ilişkiler ele alınmıştı.

        REKLAM

        31 AĞUSTOS'TA TELEFON GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

        Dışişleri bakanlarının görüşmesinden sonra diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 Ağustos'ta BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan'ı kabul etmesiyle devam etti.

        Türkiye ve BAE arasındaki diplomasi 31 Ağustos'ta ülkenin fiili lideri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan (MBZ) ile yapılan telefon görüşmesi ile devam etti. Şeyh Tahnoun'un aynı zamanda MBZ'nin kardeşi olması, Erdoğan'ın temaslarının önemini ortaya koyması açısından ayrıca dikkat çekiciydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ