Sağlık Bakanı Koca: Nadir Hastalıklar Sağlık Eylem Planı taslağımız oluşturuldu
Sağlık Bakanı Koca, Nadir Hastalıklar Sağlık Eylem Planı taslağının oluşturulduğunu, gelecek 3 yılı kapsayacak strateji belgesini, bu yılın ilk yarısında yayımlamayı planladıklarını bildirdi
ABONE OLSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nadir Hastalıklar Farkındalık Günü dolayısıyla Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Ankara Şehir Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen sempozyuma çevrim içi katıldı.
Toplumda her 2 bin kişide bir ve daha az sıklıkta görülen hastalıkların "nadir hastalıklar" olarak isimlendirildiğini belirten Koca, bu hastalıkların son yıllarda, tüm gelişmiş dünya ülkeleri gibi Türkiye'de de hak ettiği önemi gördüğünü dile getirdi.
Bakan Koca, "Nadir Hastalıklar Farkındalık Günü" dolayısıyla bugün, kendi birimlerinin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışı paydaşların katkılarıyla, geniş perspektifli bir etkinlik planladıklarını ifade ederek, nadir hastalıklara verdikleri önemin göstergesi olarak 2 yıl önce Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Dairesini kurduklarını söyledi.
Nadir hastalıklar alanında kısa vadeli sorunlara çözüm üretmek ve uzun vadede altyapı geliştirmek amacıyla çok sayıda çalışma başlattıklarını belirten Koca, farklı hastalıklar özelinde konunun uzmanlarından oluşan bilim kurullarıyla istişareler yaptıklarını anlattı.