Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre Bakan Kurum'dan Eylem Planı paylaşımı: Marmara hepimizin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Koruma Eylem Planıyla ilgili Twitter adresinden açıklama yaptı. Bakan Kurum yaptığı açıklamada "Katılımcı bir anlayışla, tüm aşamalarını şeffaf olarak gerçekleştirdiğimiz Marmara Denizi Koruma Eylem Planımız'ı Marmara Belediyeler Birliğimizle birlikte Bakanlıklarımız, TBMM Çevre Komisyonumuz, Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız ve bilim insanlarımızın katkılarıyla hazırladık" dedi.

        700 BİLİM İNSANI, 300 KİŞİLİK UZMAN EKİP KATILDI

        Bakan Kurum, eylem planını hazırlarken 91 noktadan alınan numunelerin incelendiğini belirterek "Çalışmalarımıza 700 bilim insanı katıldı. Yerel yöneticilerimizle istişare ettik. 300 kişilik uzman ekibimizle, 91 noktadan düzenli olarak alınan numunelerle bilimsel testler yaptık. Çevre laboratuvarlarımızda 100 uzmanla biyokimyasal etütler düzenledik. 20 farklı üniversiteden literatür ve uygulama taraması ile çalışmalarımızın yönünü belirledik. ODTÜ ile ortak çalışmalarımızda farklı pek çok noktadan numuneler aldık. Bilim insanlarımızın gözetiminde 10 noktada yüzey temizliği gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "MARMARA HEPİMİZİN"

        Bakan Kurum, açıklamasına şöyle son verdi:

        "Marmara'ya kıyısı olan 8 ilimizdeki tüm arıtma ve depolama tesislerinde bilimsel testler yaptık. Uzman dalgıçlarımızla Marmara Denizi'nde kapsamlı incelemeler yaptık. Tüm aşamalarını bilim insanlarımız ve uzman ekiplerle birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımızı aynı hassasiyetle sürdüreceğiz. Marmara Denizi'ni eski sağlıklı günlerine kavuşturana dek devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek çalışmaya devam edeceğiz. Marmara Hepimizin."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ