Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Balık Yağının Bilinmeyen Faydaları Nedir? Balık Yağı Kilo Aldırır Mı, Faydaları ve Zararları Neler?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Balık Yağı Faydaları

        Şaşırtan faydalara sahip olan balık yağı faydaları arasında öne çıkanlar sizler için sıraladık;

        • Balık yağı kalbi koruyan yağlardandır ve kalp damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.
        • Balık yağı kullanan kişilerin bilişsel fonksiyonları kuvvetlenir.
        • Balık sağı kemikleri güçlendirdiği için kemik hastalıklarına karşı vücudu korur.
        • Karaciğer dostu olan ve kötü kolesterolü düşüren balık yağı karaciğerdeki yağlanmanın önüne geçilmesini sağlar.
        • Balık yağının düzenli kullanımında ruh sağlığı da olumlu etkilenmekte zihin berraklığı oluşmaktadır.
        • Balık yağı kullanımı enflamasyon riskinin azalmasına katkı sağlar.
        • Gözlere faydası halk arasında da bilinen balık yağı gözlerin sağlıklı olmasına destek verir.
        REKLAM

        Balık Yağı Zararları

        Şaşırtan mucizevi faydaları olan balık yağı zararları da bazı kişilerde ortaya çıkabilmektedir. Örneğin bazı kişilerde balık yağı gaz sorununa neden olabilmektedir. İshal ve mide yanması gibi midede ve sindirim sisteminde bazı sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir. Balık yağı tüketirsen bol su içmek gerekmektedir aksi taktirde dehidrasyon ortaya çıkabilir. Vücutta su kaybına neden olduğu için balık yağı kullanırken buna mutlaka dikkat etmek gerekmektedir.

        Balık Yağı Her Gün Kullanılır Mı?

        Balık yağının düzenli kullanımı tavsiye edildiği için balık yağı her gün kullanılır mı diye merak edilmektedir. Balık yağı özellikle balığı düzenli tüketmeyen kişilerin her gün tüketmesi gereken bir yağdır. Örneğin her hafta balık tüketen kişiler düzenli balık yağı olmayabilir. Uzmanların tavsiyelerine göre sağlıklı kişileri günde 250-500 mg arasında balık yağı alması uygundur. Tabi ki düzenli balık yağı kullanan kişilerin doktor kontrolünde tüketimi oldukça önemlidir.

        REKLAM

        Balık Yağı Cilde İyi Gelir Mi?

        Balık yağının şaşırtan faydaları olduğu için cilde iyi gelir mi diye merak edenler vardır. Balık yağının muhteviyatında çeşitli yağ asitleri bulunduğu için cildin sağlıklı olmasını ve hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. Kuru cilde sahip olan kişiler balık yağını düzenli kullandıklarında ciltlerinin nemlendiğini, parladığını göreceklerdir. Ayrıca akne ve sivilce oluşumunu önlediği gibi iyileşmelerine de yardımcı olur.

        Balık Yağı Hapı Kilo Aldırır Mı?

        Halk arasında pek çok kişi balık yağı hapı kilo aldırır diye düşünür. Ancak bu düşüncenin tersine yapılan araştırmalar balık yağı hapının kilo aldırmadığını ortaya koymuştur.

        Balık Yağı Bebeklerde Faydalı Mı?

        Balık yağı her yaştan kişi için faydalı yağ asitlerine sahiptir. İçeriğinde bulunan A, D vitaminlerinin yanında DHA ve EPA değerleri bağışıklık sistemine, zihinsel gelişime ve psikolojik gelişime destek vermektedir. Dolayısıyla balık yağı bebeklerde faydalıdır.

        REKLAM

        Balık Yağı Fitness Sporcuları İçin Yararlı Mı?

        Genel özellik olarak balık yağının enflamasyonun önüne geçtiği bilinmektedir. Bu sayede kalp damar sisteminin korunması, eklemlerde ve kemiklerdeki ağrıların geçirilmesini sağlar. Bu tarz özelliklere sahip olduğu için balık yağı fitness sporcuları için yararlı bir yağdır. Spor yaparken kemik ve eklem sağlığının korunması ve güçlenmesini sağlamaktadır.

        Balık Yağı Boy Uzatır Mı?

        Gelişmekte olan çocukların düzenli balık yemesi ya da balık yağı tüketmesi çok önemlidir. Balık yağının içerisinde bulunan yağ asitleri, vitaminler boyun uzamasına destek vermektedir. Kemiklerin güçlü bir şekilde gelişimine de destek olan balık yağı boy uzatır ve sağlığa faydalıdır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ