Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkan Trump'ın ikinci döneminde yapıcı diyalog hız kazanmaya başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk-Amerikan ilişkilerinin müttefiklik ve stratejik ortaklık temelinde ilerletilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başkan Trump'ın ikinci döneminde yönetimin her kademesiyle temaslarımız yoğunlaşmaya, kurumlarımız arasındaki yapıcı diyalog hız kazanmaya başladı" ifadelerini kullandı
ABONE OLCumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki Rockefeller Center'da Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.
Burada konuşan Erdoğan, Amerika'daki Türk toplumunun dayanışma ruhu ve birlik içerisinde hareket ettiklerini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"Amerika'nın dört bir yanından kilometrelerce mesafe kat ederek, bugün burada bizlerle beraber olmanızı, gönül birlikteliğimizin en güçlü tezahürü olarak görüyorum." diyen Erdoğan, bu birlik ruhunun daima canlı tutulmasına destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarını tebrik etti.
Amerika'da yaşayan Türk toplumunun, ülkenin sosyal, siyasi, ekonomik ve akademi hayatında giderek daha fazla görünür olduklarını müşahede ettiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Başta bu salonda bulunan dostlarımız olmak üzere sizlerin başarılarıyla iftihar ettiğimizi bilmenizi isterim. Her birinizi emeğiniz, azminiz ve mücadeleniz için kutluyorum. Amerika'ya farklı vesilelerle gelen bir kardeşiniz olarak şu gerçeği çok net biliyorum. Sizler, Türkiye ve Amerika arasında kurduğunuz bağlar ve ikinci vatanınız Amerika'nın ekonomik ve sosyal hayatına yaptığınız katkılarla çok önemli roller üstleniyorsunuz. Ayrıca ülkemizin, kültürümüzün ve medeniyet değerlerimizin Amerikan halkına anlatılması noktasında bir köprü işlevi görüyorsunuz. Burada yürüttüğünüz çalışmalarda daima yanınızda olduğumuzu, temsilciliklerimiz ve diğer kurumlarımız vasıtasıyla sizlere destek vermeye çalıştığımızı biliyorsunuz. Türk-Amerikan toplumuna her alanda destek olmayı inşallah bundan sonra da sürdüreceğiz."