Bedellide '28 gün' tartışması
Milyonların beklediği bedelli askerlik ile ilgili teklif Meclis gündeminde. 25 yaş ve 15 bin TL bedel ile bugüne kadar çıkarılan en cazip düzenlemede 28 gün askerlik hizmeti de öngörüldü. Kamuoyu yaş ve ücret konusunda büyük ölçüde tatmin olurken 28 günlük askerlik hizmeti itirazları da beraberinde getirdi. 28 gün askerlik hizmetine bazı köşe yazılarında da eleştiriler yöneltilirken MHP lideri Devlet Bahçeli, tartışmaya Twitter'dan katıldı. Bahçeli, "28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelli olacaksa 28 güne ne gerek vardır?" dedi. Peki yazarlar bu konuda ne düşünüyor?
ABONE OLMilyonların beklediği 'bedelli askerlik'ten, 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğanların faydalanacağı, ödenecek meblağın 15 bin TL ve askerlik süresinin ise 28 gün olacağı 'torba teklif' ile Meclis'e geldi.
Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden birini oluşturan bedelli askerlikle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Twitter hesabından yaptığı, "28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelli olacaksa 28 güne ne gerek vardır?" açıklaması ise tartışmasını yeniden gündeme getirdi.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ