Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Belfu Benian (Mercan Dağdeviren) kimdir?

        Belfu Benian rol aldığı Sen Anlat Karadeniz dizisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Hayat verdiği Mercan karakteri ile filmin jönü olan Tahir’e platonik aşkı ile ve henüz ilk oyunculuk deneyiminde gönüllere taht kuran Belfu Benian Kimdir? Güzel oyuncu hakkında merak edilen tüm sorularınızın cevabını sunacağız sizlere.

        BELFU BENİAN KİMDİR?

        1 Şubat 1990 yılında İstanbul'da doğan oyuncu Belfu Benian, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 2016'da mezun olmuştur.

        Ankara ve Trabzon’da tiyatro oyunlarında deneyim kazanmak için çalışmaktadır. Dizi sektöründe henüz çok yeni olduğu için hayatı hakkında çok bilgi paylaşılmamış olan Belfu Benian dizi sektöründe kalıcı olmak ve oyunculuğunu geliştirerek bir dizide kadın başrol olarak yer almak istiyor. Güzel oyuncu Belfu Benian 2018 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosunda sahnelenen Cadı Kazanı isimli tiyatro oyununda rol almıştır.

        REKLAM

        Trabzon ve Ankara tiyatrolarında sahne almakta ve oyunculuk konusunda kendisini geliştirmektedir. Kitap okumayı, spor yapmayı çok sevmekte, ayrıca hayvan sever kimliği ile bilinmektedir.

        165 cm boyunda ve 57 kg ağırlığında olan güzel oyuncu Belfu Benian’ın burcu Başak’tır. Babasının ismi ise Hakan Benian’dır.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ