Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Beyaz Saray Noel'e hazır! Tema: Kalpten hediyeler - Haberler
        1

        ABD Başkanı Joe Biden ile First Lady Jill Biden'ın Beyaz Saray'da düzenlendikleri ilk Noel hazırlıkları tamamlandı. Bu sene düzenlemelerin koronavirüs salgını boyunca çalışan ön sırada çalışan herkese ithafen yapıldığı açıklandı.

        2

        Hemşireler, doktorlar, öğretmenler, market çalışanları, polisler, itfaiye görevlileri ve benzin istasyonları çalışanları için yaklaşık 159 kilogramlık zencefilli kurabiye köyüne dönüştürülen devasa Gingerbread Beyaz Saray'ı tanıtıldı.

        3

        Devam eden salgın tehdidi nedeniyle Beyaz Saray'ın halka açık turları askıya alınırken, bu yıl Beyaz Saray'a az kişide insanın katılımı mümkün olacak.

        4

        Joe ve Jill Biden mesajında, "Kutsal tuttuğumuz şeyler bizi birleştirir, mesafeyi, zamanı ve hatta bir pandemi kısıtlamalarını bile aşar. İnanç, aile ve dostluk; sanat, öğrenme ve doğa sevgisi; şükran, hizmet ve topluluk; birlik ve barış. Bunlar hayatımızı birbirine bağlayan hediyeler. Bunlar kalpten gelen hediyeler." ifadelerini kullandı.

        5

        First Lady Biden, Maryland ikinci sınıf öğrencilerini açılışa yardımcı olmaya davet etti.

        6

        Salgın, Beyaz Saray'daki tatilleri ve kutlamaları da etkiledi. Beyaz Saray'da tatillerin ve resepsiyonların nasıl düzenleneceği hep belli olurdu ancak pandemi sebebiyle bunlar da belirsizleşti.

        7

        Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, partiler olacağını, ancak bunların sadece geçmiş yıllara göre "farklı" olacağını söyledi.

        8

        Beyaz Saray'ı süsleyen gönüllüler, pandemi endişesiyle geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ABD’nin her yerinden değil, sadece yakın çevreden geldi. Süslemelere 100’den fazla gönüllü katıldı.

        9