Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para Binance kurucu Zhao uyarılarda bulundu! Yatırımcılar ise Bitcoin alımına yeni fırsat diyor! - Kripto Para Haberleri
        1

        ZHAO KADEMELİ ÇÖKÜŞ İÇİN UYARDI!

        Bitcoin, 14 Kasım itibarı ile 16.740 dolar üzerinden işlem görüyor. Binance kurucusu Zhao, son dönemlerde kripto para piyasasında yaşanan dalgalanma ve finansal çöküş konusunda uyarılarda bulundu.

        Dünyanın en büyük kripto borsası Binance kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Chamgpeng Zhao, FTX’in yarattığı etkinin henüz net bir şekilde hissedilmediğini belirtti.

        2

        BİTCOİN 2 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNİ GÖRDÜ

        Zhao “kademeli” kripto piyasa krizi ve finansal çöküş hakkında bir takım uyarılarda bulundu.

        Geçtiğimiz hafta Bitcoin son 2 yılın en düşük seviyesini görmüştü. Haftalık olarak bakıldığında Bitcoin’in kaybı yüzde 21.89 olarak yer aldı.

        3

        Binance kurucusu Zhao, kripto para piyasası hakkında değerlendirmeler ve uyarılarda bulundu. Financal Times gazetesine verdiği röportajda Zhao kripto para borsasının 2008’de yaşadığı 1 triyon dolarlık finansal çöküş ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

        FTX’den sonra daha fazla şirketin benzer şekilde başarısızlığa uğrayabileceğini söyleyen Zhao henüz FTX’de yaşanan krizin kripto borsasına yansımadığını söyledi.

        4

        BİTCOİN DÜŞÜŞÜ ALIM İÇİN FIRSAT MI?

        Bu duruma rağmen hızla değer kaybeden Bitcoin’i satın almak için durumu fırsat gören yatırımcılar da var.

        Bitcoin ve diğer altcoinlerde düşüş dalgası yaşanırken alım için fırsat olabileceği de belirtiliyor. Yatırımcılar alım yapacak kişilerin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıyor.

        5

        2023 yılında yaşanacak boğa hareketi öncesi sancılı bir döneme giren kripto piyasası için uzun vadede iyi bir alım fırsatı olabileceğini belirten yatırımcılar, kesinlikle borç, ev, araba gibi varlıkları satarak bu piyasaya girilmemesi gerektiği konusunda da uyarıyor.

        6

        FTX CEO'SU SERVETİNİN YÜZDE 94'ÜNÜ KAYBETTİ

        FTX CEO’su Sam Bankman- Fried ise servetinin yüzde 94’ünü kaybetmiş durumda. Kendisi tek bir günde en çok para kaybeden kişi rekorunu kırdı.

        ABD’de iflas sürecini başlatan FTX’in en az 1 milyar dolarlık müşteri fonu da kaybolmuş durumda.

        Reuters haberine göre konuya vakıf en az iki kaynak, şirketin kurucusu ve üst yöneticisi Sam Bankman-Fried’in FTX'ten 10 milyar dolarlık müşteri fonunu gizlice Bankman-Fried'ın ticaret şirketi Alameda Research'e aktardığını söyledi.