Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Birlikte filo yönetecekler - Otomobil Haberleri

        Volkswagen ve TÜV SÜD, filo yönetim işine giriyor. Bu kapsamda, iki şirketinCarmobility'nin mevcut filo yönetim hizmetleri işi ve FleetCompany üzerinde ortak kontrolü devralması işlemine Rekabet Kurulu tarafından izin verildi.

        Kurulun kararına göre, Volkswagen söz konusu devralmayıVolkswagen Financial Services aracılığıyla gerçekleştirirken,TÜV SÜD AG iseTÜV SÜD Auto Service aracılığı ile kontrolü devraldı.

        Kurulun karar metninde, "Volkswagen AG’nin iştiraki olan Volkswagen Financial Services AG aracılığıyla ve TÜV SÜD AG’nin iştiraki olan TÜV SÜD Auto Service GmbH aracılığıyla, Carmobility GmbH’nin mevcut filo yönetim hizmetleri işi ve FleetCompany GmbH üzerinde ortak kontrolü devralması işlemine izin verildi" ifadesi yer aldı.

        REKLAM

        YÜZDE 60'INI SATIN ALDI

        2006 yılında kurulan Carmobility, 2018'den bu yana Volkswagen Financial Services'in yüzde yüz iştiraki olarak filo yönetim alanında faaliyet gösteriyor.

        1999'dan bu yana TÜV SÜD bünyesinde faaliyet gösteren FleetLogistics'in ise yüzde 60'ı Şubat ayında Volkswagen Financial Services tarafından satın alındı. Şirketin yüzde 40 oranındaki hissesi ise TÜV SÜD Auto Service'in kontrolünde bulunuyor.

        Her iki şirketin filo yönetimi hizmetlerinin birleştirilerek,filo yönetimi konusunda uluslararası platform oluşturulması hedefleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ