Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para Bitcoin'de Fed öncesi kararsız hareket - Kripto Para Haberleri

        Küresel bankacılık sektörüne yönelik artan endişeler ve Fed'in faiz artırımlarında frene basma ihtimalinin fiyatlanması geçtiğimiz hafta Bitcoin'de önemli bir ralli yaşanmasına yol açtı.

        1 hafta önce 22.300 dolar civarında işlem gören dünyanın en büyük kripto parası dün 28.408 dolara kadar yükseldi.

        Ancak sabaha karşı Asya piyasalarının açılmasıyla kâr satışları geldi ve Bitcoin bu sabah itibarıyla kazanımlarının bir kısmını geri vererek 27.525 dolara geriledi. Öğlene doğru ise 28.500 doları gördü. Günlük yükselişi yüzde 4'ü buldu.

        Benzer şekilde dün 1.840 dolara kadar yükselen Ethereum da bu sabah 1.760 dolara çekildi. Ardından 1.784 dolara yükseldi.

        Bitcoin son 1 haftada dolar bazında yatırımcısına yüzde 28 kazandırdı. Ethereum'daki haftalık yükseliş ise yüzde 13 oldu.

        BU HAFTA GÖZLER FED'DE

        Bu hafta gözler Fed'in çarşamba günü açıklayacağı kritik faiz kararında olacak. Sadece 2 hafta önce Fed'in mart toplantısından 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak önce ABD'de Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank'in iflasları, ardından ise Avrupa'da Credit Suisse'e yönelik endişelerin artmasıyla Fed'in 'şahin' duruşundan geri adım atacağına yönelik beklenti yükseldi. Bugün itibarıyla piyasalarda 25 baz puanlık artırım ve faizin sabit bırakılması ihtimalleri fiyatlanıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ