Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CEZA YAĞDI! Son dakika: Kısıtlamayı unutular, cezayı yediler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Covid-19 salgını ile mücadele devam ederken turizm faaliyetlerinin de aksamaması için çalışmalar titizlikle sürüyor. Ancak bu kadar özveriye rağmen Bodrum'dan gelen görüntüler pes dedirtti.

        Polis, Bodrum Yalıkavak'taki Boel isimli otelin gece kulübü ile ilgili şikayetler üzerine dün gece yarısından sonra harekete geçti. 01.00'den sabah 05.00'e kadar eğlencenin sürdüğü belirlenen mekana polis gece 01.00'den sonra gitti. Baskında, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uygulanan 00.00'dan sonra müzik ve eğlence kısıtlamasının nasıl delindiği de ortaya çıktı.

        MEKANA 'TÜNEL' İLE GİRİŞ

        Personel giriş-çıkışlarının yapıldığı koridorun mekana usulsüzce dahil edildiği tespit edilirken burada eğlenen müşterilerin de bulunduğu görüldü. Personel girişinden adeta tünel ile geçilen mekan içindeki kalabalıkta eğlencenin pandemi yokmuş gibi devam etmesi de akıllara durgunluk getirdi.

        REKLAM

        Polis, Boel Must isimli gece kulübünde yaşananlar dolayısıyla, eğlence mekanı ile birlikte bağlı olduğu otel hakkında tutanak tuttu. Hıfzısıhha Kurulu'nun kararlarına ve güvenli turizm protokolüne aykırı davranan işletme hakkında 15 güne kadar kapatma cezası kesildiği öğrenildi.

        Bodrum Must’ın işletmecisi Ercan Gümüşkaya, 00.00'dan sonra müzik yayını olmadığını, 01.00 sularında gelen polislerin tuttuğu tutanağa itiraz ettiklerini belirtti. Gümüşkaya, ceza ile ilgili kendilerine bir tebligatın ulaşmadığını söyledi.

        BOEL: MÜZİK KESİLDİ AMA MÜŞTERİ GİTMEDİ

        Boel Otel'den yapılan açıklamada da şöyle denildi: "Habere konu olan mekan, otel işletmesi içinde yer almaktadır. Otelimiz bünyesinde yer alan bar işletmesine kolluk kuvvetleri saat 01.00’de gelmişlerdir. Haberdeki videoda da görüleceği üzere herhangi bir müzik yayını yapılmamaktadır. Alınan kararlar gereği işletmemizde saat 24.00’ten sonra kesinlikle müzik çalınmamaktadır. Fakat müşterilerimiz müzik kesildiği an ne yazık ki mekanı terk etmemektedir. Bu bütün işletmelerde görülen bir durumdur. Polisler gece saat 01.00’de rutin kontrole gelmişlerdir. Saat, tutanaklarda da yer almaktadır. Herhangi bir müzik ya da kurallara aykırı durum olmadığı için otelimize bir kapama ya da para cezası uygulanmamıştır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ