Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFAD’dan gelen ihbar üzerine, Süpürtü köyü taş ocağı civarında iki av köpeğinin çakalı kovaladıkları sırada çakalın inine girdikleri ve uzun süre kendilerinden haber alınamadığı bilgisi alınmıştır. İhbarın ardından İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (İNDAK) ekiplerimiz vakit kaybetmeden olay yerine intikal etmiştir.

        Köpek sahiplerinden alınan bilgiler doğrultusunda yapılan değerlendirmede, hayvanların girdiği inin son derece dar ve derin olduğu tespit edilmiştir. Zorlu arazi şartları ve dar alan nedeniyle büyük hassasiyet gerektiren çalışmalara başlayan İNDAK ekibi, yaklaşık 7 saat süren yoğun ve titiz bir operasyon yürütmüştür.

        Yapılan çalışmalar neticesinde, saat 22.00 sularında hayvan ininin derinliklerine ulaşılmış ve mahsur kalan iki av köpeği sağ salim kurtarılmıştır. Kurtarılan köpekler sahiplerine teslim edilmiş olup, sağlık durumlarının iyi olduğu gözlemlenmiştir.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler