Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Cazcılar Afyonkarahisar'da buluştu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem'in üstlendiği ve bu yıl 21'incisi düzenlenen Afyonkarahisar Caz Festivali, 28 - 30 Haziran tarihlerinde NG Afyon'un bahçesinde gerçekleşti. 28 Haziran'da Çekya Prag'dan Lucia Bakaiova Kuartet konseri ile başlayan festivalin ikinci gününde Brno'lu sanatçı David Kudrna Kuartet ve Jan Bálek Trio sanatseverlerle buluştu. Festivalin üçüncü gününde farklı caz eğilimlerinden deneyimli müzisyenleri bir araya getiren topluluk Mikuláš Pokorný Trio Afyon sahnelerinde Çek cazı rüzgarı estirdi.

        REKLAM

        Festivalin üçüncü gününde gazeteci ve yazar Yalvaç Ural ile Edebiyat Sohbeti de NG Afyon'un bahçesinde gerçekleşti. Sohbette Cemal Süreya'dan Tarık Dursun K'ya, ülkemizin önde gelen edebiyatçılarıyla ve müzikle ilgili anlattığı sohbette Yalvaç Ural'a Alice Project müzikleriyle eşlik etti.

        Festival, Çekya'nın başkenti Prag'dan gelen caz sanatçısı Lucia Bakaiova'ya Alp Kısa (Bas Gitar), Öykü Damla Gözel (Piyano), İlayda Gönen (Vokal), Kaan Elginöz (Davul) ve Tarık Temüge'nin (Saksafon) eşlik ettiği kapanış konseri ile sona erdi.

        21'inci Afyonkarahisar Caz Festivali'ne ev sahipliği yapan NG Afyon, 9 - 14 Temmuz tarihlerinde ise 20'inci Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde müzikseverleri bahçesinde ağırlayacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ