Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Cenk Tosun sonradan girdi, hezimete engel olamadı... Arsenal: 5 - Everton: 1 - Futbol Haberleri
        1

        Alexis Sanchez'i Manchester United'a gönderen, kadrosunu Henrikh Mkhitaryan ve Pierre-Emerick Aubameyang'la güçlendiren Arsenal, Cenk Tosun'un formasını giydiği Everton'ı ağırlıyor.

        2

        22 milyon Euro bonservis bedeliyle Everton'a transfer olarak Türkiye futbol tarihinde yurt dışına transfer olan en pahalı oyuncu unvanını elinde bulunduran Cenk, 11'de başlamadı.

        3

        Arsenal, yedek kulübesinde oturan Cenk Tosun'suz Everton'a ilk yarıda tam 4 gol attı!

        4

        Transferi sonrasında oynanan ilk maç olan Tottenham mücadelesine 11'de başlayan Cenk, West Bromwich Albion karşılaşmasına da 11'de başlamıştı.

        5

        Cenk, WBA maçının 69. dakikasında yerini Türkiye'den tanıdığımız Oumar Niasse'a bırakırken Niasse, oyuna girdikten 1 dakika sonra skoru eşitleyen golü atmış ve takımına puan kazandırmıştı.

        6

        Cenk, 31 Ocak 2018'de oynanan Leicester City karşılaşmasında da yedek soyunmuş ve oyuna dahil olmamıştı.

        7

        Cenk, Arsenal mücadelesine de yedek kulübesinde başlarken Londra temsilcisi maçın henüz 6. dakikasında 1-0 öne geçti. Ramsey'in golünde asisti Henrikh Mkhitaryan yaptı.

        8

        Maçta dakikalar 14'e geldiğinde Arsenal farkı 2'ye çıkardı. Ev sahibinde rakip fileleri havalandıran isim bu kez Laurent Koscielny oldu.

        9

        Hızını kesmeyen Arsenal, 19. dakikada bir gol daha buldu. Mkhitaryan ve diğer yeni transfer Aubameyang'ın işbirliğinde Ramsey skoru 3-0'a taşıdı.

        10

        Dakikalar 37'ye geldiğinde Aubameyang sahne aldı ve farkı 4'e çıkardı. Öte yandan dakika 64'te Everton, Dominic Calvert-Lewin ile farkı 3'e indirse de dakika 74'te Aaron Ramsey bir kere daha sahne aldı ve skoru 5-1'e getirerek hat-trick yaptı.

        11

        Dakika 78'de oyundan çıkan Oumar Niasse, yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

        12

        Everton Menajeri Sam Allardyce, hafta içinde yaptığı açıklamada Cenk Tosun'la ilgili konuşmuş ve onu çok iyi tanımadıklarını, dışardan gelen oyuncunun Premier Lig'de hemen etkili olmasının zor olduğunu dile getirmişti.

        13

        Sam Allardyce'ın bu tercihi sonrası Everton taraftarları sosyal medyada tepki gösterdi. İşte yapılan yorumlardan bazıları:

        14

        "Everton için 4 değişiklik lazım. Wayne Rooney ve Cenk Tosun 11'e dönmeli. Paul Gascoigne (Eski İngiliz milli futbolcu) transfer edilmeli ve Sam Allardyce kovulmalı!"

        15

        '4-7 geliyor' adlı paylaşıma cevaben:
        "Bu sadece Everton, ikinci yarıya Cenk Tosun'la başlarsa olabilir"