Çin sel felaketiyle mücadele ediyor: En az 60 kişi öldü
Aşırı hava koşulları Çin'in kuzeyinde en az 60 kişinin ölümüne neden oldu. Başkent Pekin'de 44 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi hala kayıp.
ABONE OLPekin Belediye Başkan Yardımcısı Xia Linmao, Pekin'de 44 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin de kayıp olduğunu söyledi.
Bir hafta önce başlayan şiddetli yağışlar Pekin ve çevresindeki illerde zirveye ulaştı ve Miyun'da 573,5 mm'ye varan yağışlar görüldü. Yerel medya bu seviyeleri, yağışları "son derece yıkıcı" olarak tanımladı.
Pekin'de yıllık ortalama yağış miktarı 600 mm civarında. Yetkililer, yakındaki Hebei eyaletinde yoğun yağışlar sonucunda 16 kişinin öldüğünü duyurdu.
Pekin'in hemen dışındaki Chengde kentinde ise en az 8 kişi öldü, 18 kişiden ise haber alınamıyor.
Devlet televizyonu Xinhua'nın haberine göre ölümler Hebei eyaletindeki Chengde'nin Xinglong bölgesindeki köylerde meydana geldi.