Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Emine Erdoğan Maarif Okulu'nu ziyaret etti

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, bu ülkede kültürel etkinliklere katıldı. İlk olarak Saraybosna Maarif Okulu'na giden Emine Erdoğan, kendisini şarkılarla karşılayan ilkokul ve anaokulu öğrencileriyle sohbet etti.

        Emine Erdoğan, okulun faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alırken okul bünyesindeki el sanatları kursu stantlarını gezdi. Emine Erdoğan, daha sonra Boşnak kadınlarca seslendirilen 'Üsküdar'a Giderken' ve 'Sevdalinka' şarkılarını dinledi.

        REKLAM

        Emine Erdoğan'a, Maarif Okulu ziyaretinde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç'in eşi Vildana Caferoviç ile Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün eşlik etti.

        Daha sonra Yunus Emre Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Emine Erdoğan, Boşnak öğrenciler tarafından ney dinletisiyle karşılandı. Kültür Merkezi'nin faaliyetleri hakkında bilgi alan Emine Erdoğan, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ni gezdi.

        Ziyarette Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Saraybosna Kültür Müşaviri Mert Demiral da hazır bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ