Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Dev kaplumbağaların yuvası: Changuu Adası
        1

        Hint Okyanusu'nun Doğu Afrika kıyılarındaki Tanzanya'nın yarı özerk bölgesi Zanzibar'da bulunan Changuu Adası dev kaplumbağalara ev sahipliği yapıyor.

        2

        Dünyada dev kaplumbağaların yaşadığı birkaç adadan biri olan egzotik Changuu Adası, Zanzibar'a 5,6 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

        3

        Turistlerin ahşap botlarla ulaştığı adada ziyaretçiler dev kaplumbağaları elleriyle besliyor.

        4

        Devletin turizm amaçlı işlettiği adada bakımları yapılan kaplumbağaların yaşları kabuklarında yazıyor. Gün boyu ziyaretçilerin marul ve meyvelerle beslediği kaplumbağalar, yumurtalama dönemi geldiğinde adadaki bataklıklara çekiliyorlar.

        5

        Haritalarda adanın adı Changuu olarak geçse de turistler tarafından daha çok Prison Island ya da Kaplumbağa Adası olarak biliniyor. Ada, en yaşlısı 193 yaşında olan dev kaplumbağalara ev sahipliği yapıyor.

        6

        Adanın Prison Island olarak adlandırılmasının başlıca nedeni ise tarihine dayanıyor. Adada, 19. yüzyıldan kalma "köle pazarı" ve "köle hapishanesi" bulunuyordu.

        7

        İnsanların alınıp satıldığı, günümüzde ise müze ve otel olarak kullanılan binaların duvarları adeta tarihte yaşanan acıların izlerini taşıyor.

        8

        Ada son olarak Afrika'nın bir çok ülkesine yayılan sarı humma hastalığı nedeni ile karantina adasına çevriliyor.

        9