Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa DHKP/C Türkiye sorumlusu dahil 7 terörist yakalandı

        Şişli'de bir kültür merkezine sabaha karşı operasyon düzenlendi. Binanın üst katındaki gizli bölmede yeşil kategoride aranan terör örgü DHKP/C'nin sözde genel sekreteri Ümit İlter, sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişi yakalandı.

        Habertürk muhabiri Nihat Uludağ'ın haberine göre İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C terör örgütüne yönelik yaklaşık 6 ay devam eden teknik takip çalışmalarının ardından operasyon başlattı.

        Şişli'de bulunan İdil Kültür Merkezi'ne sabaha karşı operasyon düzenlendi. Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda tüm bina abluka altına alındı. Kültür merkezinin üst katında özel olarak yapılmış bir sığınak tespit edildi. Çelik kapılar oksijen tüpleriyle kesilerek gizli sığınağa girildi. Burada yapılan aramada İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler listesinde yeşil kategoride bulunan örgütün sözde Genel Sekreteri Ümit İlter, sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu, gri kategoride aranan Emel Yeşilırmak ve İbrahim Gökçek ile Halkın Hukuk Bürosu sorumlusu Barkın Timtik, Halkın Mühendis Mimarları Sorumlusu Barış Yüksel ile operasyon sırasında binada bulunan B.V. ve S.G. gözaltına alındı.

        KIRILAMAYAN KAPILAR OKSİJEN TÜPÜ İLE KESİLDİ

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından birçok kez operasyon düzenlenen İdil Kültür Merkezi'nde polisin en çok zorlandığı yer giriş kapıları olmuştu. Polis bu kez İdil Kültür Merkezi'ne hazırlıklı gitti. İçerisinde oksijen tüpleri olan bir minibüs de ekibin içinde yer aldı. Polis açılmayan kapıları oksijen tüpüyle keserek içeri girdi.

        REKLAM

        SOKAKTA KUŞ UÇURTULMADI

        Operasyon sırasında özel harekat ve terörle mücadele ekipleri İdil Kültür Merkezi'nin bulunduğu Mektep Sokak'ta adeta kuş uçurtmadı. Zırhlı araçlar da bölgede devriye görevi yaptı. Operasyonda gözaltına alınanlar emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        1'İ YEŞİL, 2'Sİ GRİ LİSTEDEN

        İstanbul Valiliği'nde yapılan açıklamada, "DHKP/C terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İdil Kültür Merkezinin Şişli ilçesindeki binasına gerçekleştirilen operasyonda binanın üst katındaki gizli bir bölmede saklanan;İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler Listesinde bulunan ve Yeşil Kategoride aranan Ümit İlter (Sözde Genel Sekreter), 'Silahlı Terör Örgütü Kurmak veya Yönetmek' suçundan aranan Caferi Sadık Eroğlu (Sözde Türkiye Sorumlusu), İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler Listesinde bulunan ve Gri Kategoride aranan Emel Yeşilırmak, İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler Listesinde bulunan ve Gri Kategoride aranan İbrahim Gökçek, 'Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek' suçundan aranan Barkın Timtik (Sözde Halkın Hukuk Bürosu Sorumlusu), 'Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenlemek, Yönetmek, Bunların Hareketlerine Katılmak', 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak ile Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek' suçlarından arama kaydı bulunan Barış Yüksel (Sözde Halkın Mühendis Mimarları Sorumlusu), operasyon sırasında binada bulunan (B. V.) ve (S. G.) adlı şüpheli şahıslar gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda bol miktarda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirilmiştir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ