Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Diyarbakır Cuma namazı saati (3 Kasım) Diyarbakır Cuma namazı vakti

        Diyarbakır’da Cuma namazının kılınacağı saati bekleyen Müslümanlar, İslam dininde önemli bir namaz olan Cuma namazını kılarak ibadetlerini yerine getirmek istiyor. Her hafta Cuma günleri camilerde yoğun katılımla kılınan Cuma namazı için bu hafta da saat büyük merakla araştırılıyor. İnternet üzerinde “Diyarbakır Cuma namazı saati” ve “Diyarbakır Cuma namazı vakti” aramalarını yapan Diyarbakırlı vatandaşlar, sorunun cevabını araştırıyor.

        DİYARBAKIR CUMA NAMAZI SAATİ (3 KASIM)

        Müslümanların bayram günü olarak kabul ettiği bir gün olan Cuma gününde bilindiği üzere yalnızca bu güne özel olan Cuma namazı kılınmaktadır. Cuma namazı, camilerde cemaatle birlikte ve öğle ezanının hemen ardından kılınmaktadır.

        REKLAM

        Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlar ise bu hafta kılınacak olan Cuma namazının saatini araştırıyor. İnternet üzerinde “Diyarbakır Cuma namazı saati” ve “Diyarbakır Cuma namazı vakti” aramalarını yapan vatandaşlar, namazı kaçırmamak için saat kaçta namazın kılınacağını soruyor. Peki Diyarbakır’da Cuma namazı saat kaçta?

        Cuma namazı, bu hafta Diyarbakır’da saat 12:10’da okunacak olan öğle ezanının hemen ardından camilerde toplu bir şekilde kılınacak. Cuma namazıyla birlikte İslam dininin önemli ibadetlerinden biri yerine getirilmiş olacak.

        CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

        Bugün kılınacak olan Cuma namazını kaçırmak istemeyen vatandaşlar, bir yandan namaz vakitlerini araştırırken bir yandan da namazı kılarken hata yapmamak ve doğru kılmak için “Cuma namazı nasıl kılınır?” diye araştırıyor. İşte Cuma namazı kılınışı…

        Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

        İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

        Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve Zamm-ı Sûreyi sesli olarak okur.

        Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ