Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Ankara Cuma namazı vakti! (3 Kasım) Ankara Cuma namazı saati

        Ankara'da cuma namazı saat kaçta kılınacak? Müslümanların oldukça önem verdiği günlerden olan Cuma gününde kılınan Cuma namazı öncesinde Ankaralı vatandaşlar, namazın saat kaçta kılınacağını büyük merakla araştırmaya başladı. Her Cuma günü olduğu gibi bugün de yoğun bir katılımla kılınacak olan Cuma namazı öncesinde, vatandaşlar “Ankara Cuma namazı saati” ve “Ankara Cuma namazı vakti” aramasını internet üzerinden yapıyor. Peki Ankara’da Cuma namazı saat kaçta? İşte detaylar…

        ANKARA CUMA NAMAZI SAATİ (3 KASIM)

        İslam dininde bayram günü olarak kabul edilen ve her Cuma günü camilerde yoğun katılımla kılınan Cuma namazı öncesinde, namaza gidecek olan milyonlarca Ankaralı vatandaş, merakla “Ankara’da Cuma namazı saat kaçta?” diye araştırıyor. Namaz öncesinde internet üzerinden de “Ankara Cuma namazı saati” ve “Ankara Cuma namazı vakti” aramalarını yapan vatandaşlar, namazın kılınacağı saati bekliyor.

        REKLAM

        Başkent Ankara’da bu hafta Cuma namazı, saat 12:39’da okunacak olan öğle ezanının ardından kılınacak. Her Cuma günü büyük katılımla kılınan Cuma namazını bekleyen Ankaralı vatandaşlar, Cuma namazının kılınacağı vakti bekliyor.

        CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

        Öğle vaktinde Cuma günleri camide cemaatle birlikte kılınan ve yalnızca bu güne özel bir namaz olan Cuma namazına katılacak olan vatandaşlar, bir yandan da namazın nasıl kılınacağını araştırıyor. Namazda hata yapmamak isteyen vatandaşlar, “Cuma namazı nasıl kılınır?” sorusunu soruyor. İşte detaylar…

        Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

        İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

        Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve Zamm-ı Sûreyi sesli olarak okur.

        Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ