Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şiddetli soğuk ve kar nedeniyle dağlarda yem bulamayan yaban atları, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi merkezinde toplandı.
        Kulp ilçesinde etkisini sürdüren soğuk hava dalgası ve uzun süreli kar yağışı nedeniyle dağlık alanların büyük bir bölümü beyaz örtüyle kaplandı. Yüksek kesimlerde yaşam alanlarını sürdüren yaban atları, karla kaplanan bölgelerde yem bulmakta zorlanınca ilçe merkezine yöneldi.
        Vatandaşlar, atları ilk kez bu kadar aşağıda toplu halde gördüklerini ifade etti. İlçe sakinlerinden Hamid Toprak, ''Dağlarda kar çok fazla. Hayvanlar aç kalınca mecburen ilçe merkezine kadar indiler. Hem görmek güzel hem de endişe verici. Trafiğe çıkmaları kazaya sebep olabilir. Yetkililerin bu konuda bir çözüm üretmesini isteriz'' dedi.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler