Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet Mucahit CEYLANNurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR, (DHA)DİYARBAKIR'da, İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği koronavirüs genelgesi kapsamında, halkın yoğun olarak bulunduğu market, toplu taşıma aracı, lokanta, kafeterya ve taksilerde denetim yapıldı. 

        İçişleri Bakanlığı'nca ülke genelinde bugün eş zamanlı olarak 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla başlatılan koronavirüs denetimi, Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde de yapıldı. Polis, zabıta, sağlık çalışanı ve gıda mühendislerinin katılımıyla başlatılan denetimler kapsamında pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde alınan koronavirüs önlemleri incelendi.

        İŞ YERLERİ UYARILDI

        Kayapınar ilçesinde ekipler, Diclekent Bulvarı'nda dolaşarak maske takmayanları uyarıp, iş yerlerini denetledi. Alışveriş merkezindeki mağazaları da denetleyen ekipler, sosyal mesafe, maske, dezenfektan ürünleri ile alınan önlemlerin yeterli olup olmadığını kontrol etti.

        Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cihat Kayhan, tüm kurum amirleri ve çalışanlarla beraber sahada alışveriş merkezlerini, semt pazarlarını ve esnafların tamamını iş yerlerinde kontrol edip, herkesin sağlığı için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Kayhan, "Bizler bugün İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda 'Sağlık için, hepimiz için' tüm kurum amirlerimiz ve çalışanlarımızla beraber sahadayız. Bu kapsamda alışveriş merkezlerimizi, semt pazarlarımızı, esnaflarımızın tamamını iş yerlerinde kontrol edip sağlığımız için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Sosyal mesafe, maske ve hijyen konularında bilgilendirme yapıyoruz. Tüm vatandaşların ve işletmelerin sağlıklı ortamı oluşturmaları için bu farkındalık çalışmalarına katılmalarını rica ediyoruz" dedi. DHA-Genel Türkiye-Diyarbakır Mehmet Mucahit CEYLAN, Nurettin FİDANCAN

        2020-08-11 13:50:33

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler