Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burak EMEKNurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR, (DHA)DİYARBAKIR'da çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 233 ailenin evlat nöbeti, 735'inci güne girdi. 6 yıl önce İstanbul'da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisiyken kaçırılan oğlu Mikail için Van'ın Gürpınar ilçesinden gelen Gevez Erdinç, "Ben dağdaki çocukların hepsine sesleniyorum; hepiniz gelin teslim olun. Ceza, mahkeme ve kelepçe yok. Bu çadır, af çadırıdır" dedi.

        Diyarbakır'da oğlu Mehmet Akar'ın terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını düşünerek HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın evladına kavuşması, diğer aileler için de umut oldu. Hacire Akar'ın da çağrısıyla çocuklarını bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 233 ailenin 735 gündür sürdürdüğü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 32 oldu.

        'BU ÇADIR, AF ÇADIRIDIR'

        2015 yılında İstanbul'da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisiyken kaçırılan oğlu Mikail için eylem yapan anne Gevez Erdinç, "Orada okul okuduğu zaman HDP'liler tarafından kandırıldı ve dağa götürüldü. Ben ona çağrı yapıyorum. Pişmanlık yaşa ve gel. Teslim olursan eğer, ceza yok. Bu vatan bizim vatanımız ve bu bayrak da bizim bayrağımızdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sizin arkanızdadır. Onun sağlığı ve varlığı yerinde olsun. Gelin, teslim olun ve pişman olduğunuzu söyleyin. Ben dağdaki çocukların hepsine sesleniyorum; hepiniz gelin, teslim olun. Ceza, mahkeme ve kelepçe yok. Bu çadır, af çadırıdır" diye konuştu.DHA-Genel Türkiye-Diyarbakır Burak EMEK, Nurettin FİDANCAN

        2021-09-06 14:24:11

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler