Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa O ÇÖZECEK! Ankara'daki tren kazası ile ilgili flaş gelişme!

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca görevlendirilen bir başsavcı vekili ve üç savcı tarafından çok yönlü olarak yürütülen soruşturma kapsamında, her türlü ihtimal göz önündebulunduruluyor. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, düşük olarak değerlendirilse de sabotaj ihtimaline de dönük de kapsamlı bir araştırma yapıldığı ifade ediliyor.

        KARA KUTU İNCELENİYOR

        Seyrüsefer bilgileri ve telsiz konuşma kayıtlarının yer aldığı, hızlı trenin "kara kutusu" niteliğindeki cihaz ile trendeki güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu hard disklere ilişkin incelemeler de sürüyor.

        REKLAM

        TELSİZ KONUŞMALARI ÇIKARILACAK

        Yüksek hızlı trenin makasının değiştirilmemesi nedeniyle kılavuztrenin bulunduğu hatta ilerlediği, çarpışmanın da bu nedenle gerçekleştiği tespit edilmişti. İşte kara kutu incelemesi sonucunda hızlı trenin ne şekilde hatalı yönlendirildiği tespit edilecek. Çünkü kara kutuda hızlı tren makinistleri ile hatta görevli demiryolları ekiplerinin telsiz iletişimlerine ilişkin kayıtlar yer alıyor.

        İSTASYON GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TİTİZ ÇALIŞMA

        HABERTÜRK çarpışma anına ilişkin ilk görüntüleri dün yayımlamıştı. Bu görüntüler istasyonun hemen yanında bulunan bir fabrikanın güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilmişti. Çarpışma nedeniyle istasyonun elektrik hattında da ciddi tahribat yaşandı. Bu nedenle Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele ekipleri istasyon kamera kayıtlarını da kurtarmak için yoğun çaba harcıyor.

        “KUSURLU DEĞİLİZ” SAVUNMASI

        Soruşturma kapsamında ilk bulgulara göre olayın meydana gelişinde kusuru bulunduğu değerlendirilen kontrolör Emin E.E, tren teşkil memuru (makasçı) Osman Y. ve tren hareket memuru Sinan Y. haklarında gözaltı kararı verilmişti. Şüphelilerin ilk ifadelerinde “kusurlu değiliz, görevimizi yaptık” dedikleri öğrenildi. Ancak Savcılığın telsiz konuşmaların deşifre edilmesinin ardından ve ulaşılan yeni tespitler ışığında şüphelilere yeni sorular yönelteceği belirtildi. Bu nedenle üç şüphelinin de gözaltı süresi uzatıldı. Şüphelilerin Pazartesi Ankara Adliyesi’ne sevk edilmeleri bekleniyor.

        O BEYAN DOĞRULANMADI

        Öte yandan, gözaltındaki şüphelilerden Osman Y.’nin ilk ifadesinde makas değiştirmeyi unutmuş olabilirim” dediği iddia edilmişti. Başsavcılıktan yapılan bilgilendirmede, bu beyanların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ