Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Papa Franciscus Bosna Hersek'te ayin yönetti

        Papa Franciscus, Asim Ferhatovic Stadyumu'nda yaklaşık 65 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ayinde yaptığı konuşmada, okunan ayetlerde birçok kez "barış" kelimesinin tekrarlandığını söyledi.

        Günümüzde, barışın sağlanması için gösterilen çabaların, dünyanın birçok bölgesinde devam eden savaşlarla çatıştığını belirten Papa Franciscus, silah satabilmek için kasıtlı olarak savaş iklimi yaratan, özellikle de farklı kültür ve medeniyetler arasında çatışma çıkarmak için çabalayanların bulunduğunu öne sürdü. Papa Franciscus, "Ancak savaş, mülteci kamplarındaki çocuklar, kadınlar ve yaşlılar demek. Savaş, insanların vatanlarını terk etmesi, evlerin, sokakların ve fabrikaların yıkılması demek.

        Siz bunları çok iyi biliyorsunuz. Çünkü tüm bunları burada yaşadınız. Bugün bu şehirden bir kez daha Tanrı'nın halklarının, iyi niyetli tüm erkek ve kadınların haykırışı yükseliyor: Bir daha savaş olmasın" dedi. Şehrin anahtarı verildi Stadyuma "papamobile" adı verilen üstü açık aracıyla gelen Papa Franciscus, kendisini bekleyen binlerce Katolik vatandaşı selamladı. Stadyumdaki ayin öncesinde, Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç, sembolik olarak şehrin anahtarını Papa Franciscus'a takdim etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ