Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Irak, Felluce'yi DAEŞ'ten geri almak için operasyon başlattı

        Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Anbar vilayetinin en önemli kentlerinden birisi olan Felluce'yi DAEŞ'in elinden almak üzere yeni bir kara harekatının başlatıldığını söyledi.

        Twitter hesabından açıklama yapan Abadi, "Felluce'nin özgürleştirilmesi operasyonu başlamıştır. Büyük zafer yakın ve DAEŞ'in de kaçmaktan başka çaresi yok" dedi.

        Abadi, televizyonlardan yayınlanan açıklamasında ise, "Halkımıza Irak bayrağının Felluce topraklarında dalgalanacağını duyuruyoruz. Bölgeyi bizden çalan DAEŞ'in siyah bayrağını parçalayacağız" diye konuştu.

        Operasyonun başladığı haberinden önce Irak ordusundan yapılan açıklamada bölge halkının evlerini terk etmesi istendi. Evlerini terk edemeyecek durumda olanlara ise balkonlarına ya da pencerelerine beyaz bayrak asmaları talimatı verildi. Anbar Vali Yardımcısı Falih el Essavi, harekatın başlamasının ardından sivillerin kaçışını sağlamak için ordunun üç koridor açacağını ve bu yolların güvenliğini sağlayacağını kaydetti.

        Felluce'de hâlâ 75 binden fazla kişinin yaşadığı belirtiliyor. Kentin nüfusu, 2014'teki DAEŞ işgali öncesinde 300 bin civarındaydı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ