Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'yi sarsan pedofili skandalı! 10 'çocuğunu' hediye etti

        GAZETE HABERTÜRK

        ABD’nin Pennsylvania Eyaleti’ne bağlı Philadelphia yakınlarında yaşayan Lee Kaplan’ın evinde çok sayıda kız çocuğu olduğu ihbarı üzerine, önceki gün polis baskın yaptı. Kayıtlarda evde yalnız olduğu görü- len Kaplan’ın evinde gizlenmiş halde farklı yaşlarda 12 kız çocuğu bulundu. Devlette hiç- bir kaydı bulunmayan kızların eğitim görmediği, 18 yaşındaki en büyük çocuğun 6 aylık ve 3 yaşında olan en küçüklerin annesi, diğerlerinin de ablası olduğu anlaşıldı. Genç anne sorgusunda, 4 yıl önce anne ve babasının kendisini Kaplan’a teslim ettiğini ve çocukların da ondan olduğunu söyledi.

        ‘KIZLARIMLA ÖDÜLLENDİRDİM’

        Bu ifadeler üzerine, kızın Lancaster County’de yaşayan anne ve babası Daniel ve Savilla Stoltzfus gözaltına alındı. 43 yaşındaki baba Stolzfus, ifadesinde kızlardan 10’unun babası olduğunu, son 2’sinin ise dedesi olduğunu söyledi. Stolzfus, eskiden ABD’de modern yaşamı bütünüyle reddeden ve çocukları örgün eğitime vermeyen Amiş toplumunun bir üyesi olduğunu, toplumdan dışlanınca mali sıkıntı içine düştüğünü ve Kaplan’ın kendisini batmaktan kurtardı- ğını anlattı. Stolzfus, “Onu kızlarımı vererek ödüllendirmek istedim. İnternete baktığımda bunun bir suç olmayacağını anladım ve verdim” dedi.

        DOĞUM KAYITLARI BİLE YOK

        Tutuklanan Kaplan, 14 yaşındaki bir kız çocuğundan çocuk sahibi olduğu için cinsel saldırı ve alıkoyma suçlarından yargılanacak. Stolzfus çifti ise suç ortaklığı ve çocukların sağlığını tehlikeye atmakla suçlanacak. Ancak soruşturmada en büyük kız ve onun 2 kızı dışında kalan 9 çocuğun durumu belirsizliğini koruyor. Kızların doğum kayıtları bile olmadığından anne ve babalarının Stolzfus çifti olup olmadığı belirsiz. Polis, çocukların ilk ifadelerinde Kaplan’ın kendilerini kötü davranmadığını, aksine “son derece iyi bir insan” olduğunu söylediğini aktardı. Sağlık sorunu bulunmayan çocukların fiziksel muayeneden geçirileceği ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ