Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail Parlamentosu'nda 'ezan'lı protesto

        İsrail'in "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla hoparlörle ezan okunmasını yasaklama planını protesto eden Arap milletvekili Talib Ebu Arar da İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) kürsüden ezan okudu.

        Knesset'teki Ortak Arap Listesi üyesi Milletvekili Ebu Arar, daha önce ezanın yasaklanması planını protesto eden ve kürsüden ezan okuyan Arap milletvekili Ahmed et-Tiybi gibi konuşması sırasında kürsüden akşam ezanını okuyarak tepkisini gösterdi.

        Filistin medyasında konuyla ilgili paylaşılan videoda, Ebu Arar ezan okurken fanatik Yahudi milletvekillerinin tepki gösterdiği görülüyor. Ebu Arar, tepkilere aldırış etmeden akşam ezanını okuduktan sonra kürsüden ayrılıyor.

        Knesset'te yasama komisyonu, daha önce ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasını öngören kanun tasarısını onaylayarak meclise sevk etmişti. Knesset'teki genel kurulda, dindar Yahudot HaTora Partisinin (Birleşik Tevrat), ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısına itirazı üzerine oylama ertelenmişti.

        "Gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlör kullanılarak ezan okunmasını yasaklayacak tasarının, yürürlüğe girmesi için İsrail meclisi Knesset'te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması bekleniyor.

        Filistinlilerin ve İslam aleminin büyük tepkisini çeken tasarı daha önce de birçok kez gündeme gelmiş ancak kanunlaşmamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ