Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 221 yıl sonra iade edildi

        Washington'ın kitabı New York Halk Kütüphanesinden, kütüphanenin Manhattan'da bir binayı federal hükümetle paylaştığı sırada ödünç aldığı belirtildi.

        Kütüphane tarafından yapılan açıklamaya göre kayıtlar, Washington'ın 5 Ekim 1789'da Emer de Vattel'in "Devletler Hukuku" kitabını borç aldığını gösteriyor.

        Kayıtlara göre kitap ne hiçbir zaman kütüphaneye geri getirildi, ne de şu an için 300 bin dolar olarak hesaplanan gecikme cezası ödendi.

        Kitabın kayıp olduğu da New York Halk Kütüphanesinde 1789-1792 döneminin kayıt defterlerinin onarılması ve aralarında Washington, John Adams, John Jay, Aaron Burr, Alexander Hamilton, George Clinton'ın isimlerinin bulunduğu bu dönemde ödünç alınan kitapların dökümünün yapılması sırasında ortaya çıktı.

        Washington'ın teslim aldığı kitabın hala kayıp olduğu yıllarca, New York Daily News'te yakın zaman önce yayınlanan bir makalede kamuoyuna duyuruluncaya kadar gizli tutuldu.

        Durumun ortaya çıkmasından birkaç gün sonra da Washington'ın Virginia'daki evinden görevliler, Vattel'in "Devletler Hukuku" kitabının aynı baskısının bir başka kopyasını iade etmeyi önerdi. Kütüphane de dün kitabı düzenlediği bir törenle geri aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ