Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çatışmadan hemen sonra - GALERİ

        Fotoğrafların baskından sonra evi inceleyen Pakistanlı bir güvenlik yetkilisi tarafından çekildiğini açıklayan Reuters, fotoğrafların söz konusu kişi tarafından kendilerine satıldığını ve gerçek oldukları konusunda şüpheleri bulunmadığını da belirtti.

        Fotoğraflar arasında operasyon sırasında, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürüldüğü evin avlusuna düşen ABD helikopterininde görüntüleri var. Ayrıca baskın sırasında öldürülen kişilere ait görüntüler de var. Ancak öldürülen kişilerin kimlikleri bilinmiyor.

        Operasyonun düzenlendiği evin içinde ve dışında çekilen fotoğraflarda, Usame bin Ladin görünmüyor. ABD Başkanı Barack Obama, Pakistan'da bir operasyonda öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in fotoğraflarının yayımlanmasına izin vermeyeceğini söylemişti.

        DÜŞEN HELİKOPTER TARTIŞMA KONUSU OLDU

        Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'da gizlendiği eve düzenlenen ABD operasyonunda düşen helikopter bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi.

        Usame bin Ladin'i öldürmekle görevlendirilen komando birliğiyle beraber operasyona katılan iki helikopterden biri binanın yakınına yan yatarak parçalandı. ABD halen, bunun nedeni konusunda bir açıklama yapmadı, ancak Bin Ladin'i ele geçirmekle görevli ekipten yaralanan olmadı.

        BİN LADİN NASIL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

        CIA ve Beyaz Saray, durumu uydu ve özel timin video desteğiyle gerçek zamanlı olarak operasyonu izledi. Uydu aracılığıyla zaten Amerikan güçleri, Bin Ladin'in ailesinin ikinci ve üçüncü katta bulunmasının kuvvetle muhtemel olduğunu biliyordu. İlk önce binanın çevresi çembere alındı. Daha sonra da Bin Ladin'in saklandığı odaya ekipler ilerledi. Burada silahlı bir çatışma oldu.

        Amerikalı yetkililer, kurye Ahmed ve erkek kardeşinin öldürüldüğünü daha sonra Bin Ladin'in, sol gözünün hemen üstüne sıkılan bir kurşunla ve kafatasının bir kısmının parçalanmasıyla öldüğünü kaydetti.

        Bin Ladin'in kimliğinin yüzde 100 kesinlikle tespiti için DNA testi yapıldı. CIA'in foto analizi ve öldürülen kişinin boyu tanımlara uydu. Evi tarayan ve bazı belgeler, bilgisayar hard diski ve DVD'leri alan Amerikan askerleri, bütün operasyonu 40 dakika içinde tamamladıktan sonra buradan ayrıldı.

        Bin Ladin'in cesedi, Umman Denizi'ndeki USS Carl Vinson gemisine götürüldü. Yetkililer tarafından İslami kurallara göre bir tören düzenlendi ve Bin Ladin'in cesedi yıkandıktan sonra beyaz bir kefene sarıldı, içinde ağırlık bulunan bir torba içine konularak, askeri bir yetkilinin duasının ardından denize bırakıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ