Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suudi Arabistan Büyük Müftüsü Abdülazizi el Şeyh, şimdi de küçük kızların evlenmesine verdiği onayla gündemde

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Daha önce Arap Yarımadası'ndaki tüm kiliselerin yakılması gerektiğine yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Suudi Arabistan Büyük Müftüsü Abdülazizi el Şeyh, şimdi de küçük kızların evlenmesine verdiği onayla gündemde.

        Londra merkezli el Hayat gazetesinin haberine göre Başmüftü, İslam'a göre kızların 10-12 yaşında evlenebilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Bir kadın katılımcının, küçük kızların kendi rızası dışındaki evlendirilmeleri konusundaki bir soruyu şöyle cevapladı:

        "25'İ BEKLEYENLER YANILGI İÇİNDE"

        "Evlenmek için 25 yaşını bekleyenler büyük yanılgı içindeler. Büyüklerimiz 12 yaşından önce evlenirlerdi. Kızlara verilen iyi terbiye o yaşlarda evliliğin getirdiği sorumlukları yerine getirmelerini sağlar."

        Habere yer veren Huffington Post'a görüş gönderen Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Omid Safi, "bu açıklama Suudi din otoritelerinin kendi insanlarından ve dünya genelinde kabul gören İslami normlardan ne kadar uzak olduğunu gösteriyor" dedi.

        6 YAŞINDA EVLİLİK İPTAL EDİLMEMİŞTİ

        2009 yılında bir Suudi mahkemesi, 58 yaşındaki bir adamla 6 yaşındaki bir kızın evliliğini iptal isteğini reddetmişti.

        Geçen yıl da Fas'ta Şeyh Muhammed el Muhravi küçük kızların evlendirilebileceği yönünde fetva vermiş, Fas Bilim Konseyi bu fetvayı kınayan bir bildiri yayınlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ