Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Halep'te infaz!

        HABERTURK.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Suriye'de yoğun çatışmaların yaşandığı Halep'ten şiddet ve infaz haberleri geliyor. Ancak bu kez işkence ve ölümlerden rejim değil muhalifler sorumlu tutuluyor.

        İnternetteki sosyal paylaşım sitelerinde yer alan bir video, muhaliflere yönelik eleştirileri arttırdı. Halep'te çekilen görüntülerde, Esad'a sadık olduğu belirtilen 4 kişi muhalif milislerce tutulurken görünüyor. Kanlar içindeki dört adam, bir okulun sınıfı olduğu tahmin edilen bir yere getiriliyor. Bir kaç saniye sonra da, kalabalığın ortasında otomatik silahlarla öldürülüyor.

        MİSİLLEME

        Görüntülerin yayınlanması arından İngiliz Guardian gazetesine konuşan, Özgür Suriye Ordusu Tevhid Tugayları sözcüsü Beşir el Hacı, olayın, salı günü 15 muhalifin Şebiha milisleri tarafından öldürülmesine yönelik bir misilleme olduğunu söyledi.

        "Onlardan 20 tanesini öldürdük ve 50 tanesini de ele geçirdik" diyen el Hacı, ele geçirikenlerin yargılandığını söyledi. Muhalif sözcü, hakim ve avukatların da hazır bulunduğu duruşmada 7 kişinin cinayetten suçlu bulunduğunu ve idam edildiğini belirtti.

        KORKU İÇİNDE BEKLİYORLAR

        Konuyla ilgili olarak İngiliz Independnet gazetesi muhabiri Kim Sengupta da Halep'te yaşayan ve muhaliflerin saldırılarına uğrayan Esad yanlıları ile konuştu. Şer Osman mahallesinde yaşayan ve Esad yanlısı El Berri aşiretine mensup Abdul Favaz el Caiz, yaşadıklarını muhabire anlattı.

        Salı günü, el Berri aşiretinden kişilerin de katıldığı bir operasyonla, havaalanı çevresindeki muhalif mevzilere bir saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonrasında muhalifler, aşiret mensuplarının yoğun olduğu mahallelere yönelik bir karşı saldırıda bulundu. Yaklaşık 10 kadar Esad yanlısı ölürken, 20'si de tutuklandı.

        Tutuklananalar arasında kardeşi ve kuzeninin de bulunduğunu söyleyen el Caiz, ikisinin de öldürüldüğünü düşünüyor.

        Kardeşi ve kuzenini yakalandığında Şebiha milisi olmakla suçlandığını belirten el Caiz, bunun doğru olmadığını, havaalanına yönelik saldırıda yer almadıklarını sadece kendilerine yönelik saldırı başladığında mahallelerini savunduklarını söyledi.

        El Caiz sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Hepimizi suçluyorlar. Eminim ikisini de öldürdüler. Onların ailelerine ne olacak? Kalanlara ne olacak? Bazıları bizim Alevi olduğumuzu iddia ediyor ama biz Sünni'yiz"

        "TUTUKLULARA NE OLDU BİLMİYORUM"

        Independent muhabiri, yaşananlarla ilgili olarak çatışmalara katılmış muhalif komutan Ebu Süleyman ile de görüştü. "Bazı Şebiha milislerinin öldürüldüğünü ve bazılarının da tutuklandığını söyleyen Süleyman sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Tutuklananlara ne oldu bilmiyorum. Herhalde hapsedilmişlerdir ve yargılanacaklar. Bu videoların gerçek olduğunu nasıl bilelim. Rejimin neler yaptığını gördünüz, ağır silahlarla sivilleri öldürüyorlar. Şebiha, bıçaklarla çocukları öldürüyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ