Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Birleşmiş Milletler İran'a yönelik daveti geri çekti, İran Cenevre-2'ye katılmayacak

        Birleşmiş Milletler, İran'ın Cenevre 2'ye katılması yönündeki daveti geri çekti. BM Genel Sekreteri Ban, Cenevre-2 Konferansının İran'ın katılımı olmadan gerçekleştirilmesine karar verdi.

        İRAN REST ÇEKTİ

        İran BM Daimi Temsilciliği Sözcüsü Ali Yousefi de İran'ın ön şartları kabul etmeyeceğini ve İran'ın Cenevre 2'ye katılmayacağını bildirdi. İran'dan yapılan açıklamada "Cenevre 1 şartı aranırsa Suriye Barış Konferansı Cenevre 2'ye katılmayacağız" denildi.

        SURİYELİ MUHALİFLER KATILACAK

        Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Cenevre-2 Konferansı'na katılacağını açıkladı.

        ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Cenevre-2 Konferansı'nın İran'ın katılımı olmadan yapılmasına karar vermesiyle ilgili, "Bugünkü açıklamanın sonrasında, şimdi tüm tarafların, Suriye halkının acılarına son verilmesi ve zamanı çoktan gelmiş siyasi geçiş için bir sürecin başlatılmasını hedefleyen eldeki göreve odaklanmaya dönebileceğinden umutluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

        Psaki, BM Genel Sekreteri Ban'ın, Cenevre-2 Konferansı'nın İran'ın katılımı olmadan gerçekleştirilmesine karar vermesi konusunda yazılı açıklama yaptı.

        Sözcü Psaki, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Birçok kez dile getirdiğimiz gibi, konferansın maksadı, karşılıklı rızaya dayalı tam yürütme yetkisine sahip bir geçiş hükümetinin kurulmasıni içeren Cenevre Bildirisi'nin tam şekilde hayata geçirilmesidir.

        Bugünkü açıklamanın sonrasında, şimdi tüm tarafların, Suriye halkının acılarına son verilmesi ve zamanı çoktan gelmiş siyasi geçiş için bir sürecin başlatılmasını hedefleyen eldeki göreve odaklanmaya dönebileceğinden umutluyuz"

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ