Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD, Türk rehineler, Musul, Irak, Öztürk Yılmaz, IŞİD Türk rehineler.

        IŞİD'in Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu basıp rehin aldığı Türkiye vatandaşlarını, IŞİD tarafından Musul Valisi olarak atanan ve Saddam Hüseyin döneminde Devrim Muhafızı komutanlarından olan Albay Haşim Cammas'a teslim ettiği iddia edildi.

        İddiaya göre Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineler Valilik binasından valilik konutuna götürülecek. Diplomatlar ve ailelerinin gün içinde Türkiye'ye getirilmesinin beklendiği iddialar arasında.

        IŞİD'in Twitter hesabından yaptığı açıklamada da Musul'da rehin alınan Türklerin bugün istanbul'a gönderilebileceğini açıkladı. Yeni Şafak ise rehinelerin Musul Valisi'ne teslim edildiğini iddia etti.

        Irak’ın Musul kentini ele geçirdikten sonra dün Musul’daki Türk konsolosluğunu basarak 49 kişiyi rehin alan Irak Şam İslam Devleti İŞİD, bugün rehineler hakkında bir açıklama yaptı.

        Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş’ın twitter üzerinden İngilizce sorduğu “diplomatlarımızı ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren örgüt yine İngilizce “Bugün İstanbul'da olacaklarını düşünüyorum” açıklaması yaptı.

        Musul'da geçici bir yönetim kurduğunu ilan eden IŞİD, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineleri Musul Valisi'ne teslim etti. Dünden beri Valilik binasında tutulan rehineler Valilik Konağı'na alınacak.

        Burada Musul Valiliği tarafından misafir edilecek olan diplomat ve ailelerinin gün içinde Türkiye 'ye getirilmesi bekleniyor.

        SAĞLIK DURUMLARI İYİ

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskında rehin alınan elçilik görevlilerinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

        IŞİD TÜRK ŞOFÖRLERİNİ SERBEST BIRAKABİLİR

        Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanları tarafından rehin alınan ve Musul'un Geyara ilçesindeki elektrik santralinde tutulan Türk tır şoförlerinin gün içerisinde serbest bırakılacağı öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre, IŞİD militanları tarafından iki gündür tutulan Türk şoförler ile dün konsolosluk binasından şehrin başka bölgesine nakledilen Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, konsolosluk çalışanları ve ailelerini kurtarma girişimleri sürüyor.

        Irak'ın ikinci büyük vilayeti Musul'un kontrolünü iki gün önce sağlayan ve Geyara bölgesindeki termik santrali de ele geçiren IŞİD mensuplarınca buradan ayrılmalarına izin verilmeyen Türk şoförlerin, gün içerisinde serbest bırakılacağı öğrenildi. Santralde tutulan şoförlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

        Dışişleri Bakanlığı, IŞİD mensuplarının dün sabah saatlerinde Musul'daki Türk başkonsolosluğuna baskın düzenlediklerini, başkonsolos dahil 49 konsolosluk personelini ve personelin bazı aile fertlerini şehrin başka bölgesine naklettiklerini açıklamıştı.

        Bakanlık açıklamasında, Musul'un Geyara ilçesindeki elektrik santralinde de 31 Türk vatandaşının aynı grup tarafından rehin alındığı bildirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ