Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DiyanetSen Edirne Şube Başkanı Erol Ayar, milli piyangonun haram olduğunu söyledi.

        Yılbaşına sayılı günler kala DiyanetSen Edirne Şube Başkanı Erol Ayar, milli piyango çekilişi hakkında açıklamalarda bulundu. Son günlerde cami cemaatinden “Hocam milli piyango haram mıdır?” sorusuyla çok sık karşılaştığını belirten Ayar, Mâide Suresi 90 ve 91’inci ayetin yer alan “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?” tefsiriyle cami cemaatine cevap verdiğini söyledi.

        Ayar, “Piyango kelimesinin başında milli olması benim ağırıma gidiyor. Milli kelimesinin içi bu kadar boşaltılmamalı diye düşünüyorum. Yüzde 99’u Müslüman olan bu milletin helal aşına haram karıştırmamak, herkesin asli görevi olmalıdır diye düşünüyorum” diye de ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler