Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Gıda Zeytinyağı sektörü tağşiş nöbeti başlattı - Alışveriş Haberleri

        Zeytinyağının perakende satış fiyatı 20 lirayı geçince tağşişlizeytinyağı satışının olmaması ve sektörün imajının zarar görmemesiiçin zeytinyağı sektörü top yekün mücadele başlattı.

        Ayvalık’ta düzenlenen sektör toplantısındazeytinyağındaki fiyat artışı ile birlikte hijyenikolmayan koşullarda dolumu ve satışı yapılan tağşişli ve markasızürünlerin satışının üreticiyi ve sanayiciyi sıkıntıya soktuğu ifadeedildi.

        Ayvalık Ticaret Odası’nın düzenlediği sağlıksız vetağşişli zeytinyağı satışlarının önüne geçmek için yapılan toplantıya,Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası YönetimKurulu Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, Ege Zeytin ve Zeytinyağıİhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Uygun,Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun ve Tarım İlçe Müdürü Yusuf Aygün’ünyanı sıra sektör temsilcileri katıldı.

        Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ilçe pazarı ve muhtelifyerler ile İzmir- Çanakkale yolu üzerinde sağlıksız koşullarda yağsatanlar hakkında Zabıta ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nün yapacağıdenetimlerle konunun üzerinde hassasiyetle durulacağını belirterekCoğrafi İşaret kullanımının yaygınlaşması ile konunun kendiliğindençözüleceğini vurguladı.

        Ayvalık dışından getirilen yağların “Ayvalık Zeytinyağı” adıaltında satılıyor olmasının sektöre emek veren firmaları haksızrekabetle karşı karşıya bıraktığını belirten Ayvalık Ticaret OdasıYönetim Kurulu Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, Ayvalık’ta üretilmeyenve Coğrafi İşareti olmayan, markasız beyaz tenekelerde satılanyağların halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Ayvalık Ticaret Odasıolarak 24.08.2015 tarihinde yapılan denetimde “Ayvalık ZeytinyağıCoğrafi İşareti” kullanmayan firmaların tespit edilerek uyarıldığınıve yasal prosedür konusunda bilgilendirildiklerini aktardı.

        Ürünlerinde “Ayvalık Zeytinyağı Coğrafi İşareti HologramlıEtiketi” kullanan markaları desteklemek ve tüketiciyi bilinçlendirmekamacıyla ilçenin giriş ve çıkışına coğrafi işaret logolu totemlerinkonulacağını belirten Kantarcı, bu totemlerin minyatürlerinin de satışyapılan mağazaların vitrinlerinde yer alacağını ifade etti.

        Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun ise faaliyet konularında“zeytinyağı satışı” ibaresi bulunmayan işyerlerinin satış yapmasınınkanuna aykırı olduğunu hatırlatarak vergi denetmenlerince yapılacakkontrollerde bu durumun dikkate alınacağını hatırlattı.

        Toplantıda söz alan Tarım İlçe Müdürü Yusuf Aygün kaçak satışlarınALO 174 hattına bildirilmesi gerektiğini söyleyerek; “Bu konudahalkımıza da görev düşüyor” dedi.

        Ayvalık Ticaret Odası’nın evsahipliğindeki tağşişle mücadelekonulu toplantıya katılan zeytinyağı sektörü temsilcileri benzertoplantıların diğer zeytinyağı üreticisi bölgelerde de düzenlenmesi vezeytinyağında tağşişe karşı top yekün mücadele çağrısında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ