Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Trendler Dizilerdeki gelinlerin talihi gelinlik talebini etkiliyor - Alışveriş Haberleri

        Hayatlarının en mutlu günü için en özel gelinliği giymeyi hayal eden bazı kadınlar, tercihlerini dizi karakterlerinin giydiği gelinliğe göre belirliyorlar.

        Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de önemli bir sektör olarak kabul edilen gelinlik sektöründe, kadınların tercihlerine modanın yanı sıra popüler isimlerin taşığı gelinlikler de etki ediyor.

        Sektörde faaliyet gösteren İstanbul'daki firmalardan Akay Gelinlik Yöneticisi Ermiya Akay, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yılda 700 bin civarında evlilik gerçekleştiğini ve bu evliliklerin 120 bin adedinin alışverişinin İstanbul'da yapıldığını söyledi.

        Son dönemde özellikle Orta Doğu ve Balkanlar'dan gelen siparişlerle bu rakamın arttığını dile getiren Akay, ''Türkiye'de evlilik hazırlığı yapan kadınlar fabrikasyon, standart modellerden ziyade hayallerindeki gelinliği giymeyi tercih ediyor. Çünkü, kişinin bedenine, boyuna, zevkine göre üretilmiş, yüz ifadesi, tarzı dikkate alınarak dikilmiş bir gelinliğin yerini hazır gelinlikler tutmuyor'' dedi.

        Dizideki gelinin kaderi siparişi etkiliyor

        Akay, Türkiye'de satılan gelinliklerin yaklaşık yarısının kişiye özel dikildiğini ya da hazır giyim olarak alındığını diğer yarısının ise kiralandığını belirterek, kişiye özel dikimlerin daha çok tercih edildiğini söyledi.

        Gelinliklerde her 10 yılda bir trendin değiştiğini, beyazın kırık tonlarla, kumaş üzeri işlemelerin dantelle, renkli kuşakların kuşaksız gelinliklerle yer değiştirdiğini anlatan Akay, gelinlik modellerinin belirlenmesinde popüler dizilerin payının büyük olduğunu kaydetti.

        Akay; Cansu Dere, Hazal Kaya, Beren Saat, Hatice Aslan, Gamze Özçelik gibi dizilerde gelin karakterini canlandırmış ünlüler için gelinlik tasarladıklarını ifade ederek, ''Eğer gelinin dizideki talihi, düğünü güzel geçerse talep patlaması yaşanıyor. Gelinin başına olumsuz bir şey geldiğinde ya da boşandıklarında ise sipariş verilen modellerde revizyon isteniyor'' diye konuştu.

        2013'ün modası kırık beyaz ve prenses modeller

        Önümüzdeki yıl ön plana çıkacak gelinlik tasarımları hakkında da bilgi veren Akay, 2013'de gelinlik modasının ana hatlarının kırık beyaz renkler, kabarık (prenses model) etekler, dantel üzeri işlemelerden oluşacağını dile getirdi.

        Son yıllarda Orta Doğu ve Balkanlar'dan gelen düğün alışverişçilerinin İstanbul'u tercih ettiğini belirten Akay, ''Bunda Paris ve Milano'daki ürünün Türkiye'de daha ucuz ve aynı kalitede alınabiliyor olması yatıyor. Avrupalılar, daha sade görünümlü ve zarif modelleri seçerken; Arap ve Orta Doğu ülkelerinden gelenler birden fazla sayıda gelinlik tercih ediyor ve özellikle Swarovski ile diğer yarı değerli taşlarla süslü, uzun duvaklı ve kuyruklu gösterişli modelleri tercih ediyor'' ifadesini kullandı.

        Vazgeçilmeyen düğün hediyesi: Takılar

        Düğün sezonunda gelinlik kadar geline hediye edilecek takı ve mücevherler de önemli bir ayrıntı olarak dikkati çekiyor.

        Bu konuda Wedding World Kuyumcukent Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, düğün alışverişinde gelinlik ve damatlıktan sonra mücevherin önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

        Takılar ve düğün masrafının asgari 15 bin liradan başladığını kaydeden Merim, ''İçeriği değişse de gelin adayına takı seti alınıyor. Çifte altın bilezik ve cumhuriyet altını takılması tüm sosyo-ekonomik sınıflarda kabul görüyor'' dedi.

        Merim, özellikle Orta Doğu ülkelerinden sipariş verenlerin neon renkli ve bol süslemeli abiyeler, yarı değerli ve değerli taşlarla işlenmiş gelinlikler, gösterişli ve özel tasarıma sahip mücevherlere ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ