Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Trendler N2N Tekstil - Alışveriş Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM-HABERTÜRK

        Parmak arası terlikleriyle ünlenen Brezilyalı marka Havaianas’ı 2006’da Türkiye’ye getiren N2N Tekstil, şimdi de ABD Ulusal Beyzbol Ligi’nin (Major League BaseballMLB) resmi şapka üreticisi de olan New Era markasının Türkiye’deki satışını üstlendi.

        Mart ayında Amerika'da 28 dolardan başlayan fiyatlarla satılan New Era şapkaların vitrinlere çıkacağını açıklayan N2N Tekstil’in sahibi Yasemin Görece, Boyner mağazalarının da aralarında bulunduğu 100 noktada ürünün tüketiciyle buluşacağını söyledi. Bu sayının önümüzdeki dönemde artacağını kaydeden Görece, “New Era, ABD ve Avrupa’da çok ünlü bir marka. MLB’nin tüm takımlarına şapka yapıyor. Pek çok ünlü bu şapkaları kullanıyor. Jennifer Lopez sahnede bile New Era kullandı. David Beckham’ın ve Fifty Cent’in de favorisi. Hip-hop tarzın dünyada popüler olmasıyla yükselişe geçen bir marka ve Türkiye’de önemli bir kitleye hitap edecek” dedi.

        Yüzlerce modeli olan şapkanın yılda 35 milyon adet satış rakamına ulaştığını belirten Görece, New Era’nın 600 milyon dolar büyüklüğünde bir şirket olduğunu ifade etti. Görece, Havaianas dışında MBT, Rubber Duck, Dupe markalarının da Türkiye’deki mümessili olan N2N’nin Avustralyalı çocuk havuz ve deniz ürünleri markası Zoggs’u da yine martta Türkiye’ye getireceğini söyledi. Bu alandaki boşluğu değerlendirmek istediklerini kaydeden Görece, Havaianas’ın da 2013’te 550 satış noktası ve 280 bin adetlik satışa ulaşmasını hedeflediklerini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ