Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Trendler Felix 1'e 2 verdi! Zenith - Alışveriş Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM/HABERTÜRK

        Avusturyalı paraşütçü Felix Baumgartner'ın 39 bin metreden yaptığı atlayışın sponsorlarından İsviçreli lüks saat markası Zenith, son 1 yılda Türkiye'deki satışını yüzde 80 artırdı. İstanbul ziyaretinde bir araya geldiğimiz Zenith Başkanı ve CEO'su Jean-Frédéric Dufour, "Dünya Doğu'ya kayıyor. Lüks de öyle. Zenith'in satışında Avrupa'nın payı yüzde 15-20 arasında. Eskiden Rusya çok öndeyken şimdi Çin hızla büyüyor. Asya'nın payı yüzde 40 oldu" dedi. Türkiye'nin henüz yüzde 2-3'lerde olduğunu kaydeden Dufour, "Ancak potansiyel çok daha fazla. Koleksiyon değişiminin de etkisiyle 1 yılda yüzde 80 artış var. En az Almanya kadar olabileceğinizi düşünüyorum. Yani yüzde 10'un biraz altında" yorumunu yaptı. Zenith'in Türkiye Distribütörü Konyalı Saat'in CEO'su İrfan Nalçacı da, 2011'de 620 parça sattıklarını belirterek, son 5 yıldır artan bir satış grafiği olduğunu kaydetti.

        Dufour, Felix'e ayrılan bütçeyi açıklamadı ama "Yatırımımızın karşılığını yüzde 200 oranında aldık. 1 milyar kişiye ulaştık" dedi.

        ZORLU'DA BUTİK BAKIYOR

        ‘Lüks Doğu'ya kayıyor saatte payınız artacak' İsviçre saatleri ihracatının krize rağmen arttığını hatırlatan Dufour, "2009'dan beri her yıl yüzde 16-20 arası büyüme var; Zenith'te bu oran yüzde 30. 2012'yi yüzde 30 büyümeyle kapatacağız. 2013'te yüzde 20 öngörüyoruz. Daha muhafazakâr davranacağız" dedi. Zenith'in değerli taşlarla süslü saatlerinde fiyatın 1 milyon Euro'ya kadar çıkabildiğini belirten Dufour, "5 bin Euro'ya da saatimiz var. Bir saat ne kadar pahalıysa o kadar kaliteli olmaz. Kalite parayla eşit orantılı değil" dedi. Zenith'in 1870'ten beri üretim yaptığını, kalite ve marka değerinin yüksek olduğunu kaydeden Dufour, "Distribütörler aracılığıyla dünyanın hemen her yerindeyiz ama yalnızca 11 butiğimiz var. Zorlu Center ile görüşmeler yapıyoruz. Olumlu sonuçlanırsa İstanbul'da da butiğimiz olacak" diye konuştu.

        SEKTÖRÜ İKİYE KATLADI

        Sektörü ikiye katladı İsviçreli saat markası Zenith'in CEO'su Dufour, "Eskiden Rusya en önemli pazarlarımızdandı. Artık, Doğu'nun payı artıyor. Türkiye'de satışımızı yüzde 80 yükselttik. Toplam satıştan yüzde 10'a yakın pay alabilirsiniz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ