Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Varlıbaş AVM Atapark Bilfinger'a emanet - Emlak Haberleri

        Dünyanın en önde gelen uluslararası Gayrimenkul Yönetim şirketlerinden Almanya merkezli Bilfinger Tesis Yönetimi Grubu/Bilfinger Berger Facility Services bünyesinde faaliyet gösteren EPM Türkiye, Trabzon’un simgesi Varlıbaş AVM Atapark’ın operasyonel ve idari yönetimini üstlendi. EPM Türkiye, bu yolla Varlıbaş AVM Atapark’ın, sürdürülebilir gelirler elde etmesini ve kalite bazlı maliyet ile sağlıklı ve verimli yönetilmesini sağlayacak. 2 Ekim’de halka açılan Varlıbaş AVM Atapark, Karadeniz bölgesinde yaşayanlara, çağdaş bir yaşam merkezi vaat ediyor.

        İşbirliği kapsamında Bilfinger Berger Tesis Yönetimi Grubu, Varlıbaş AVM Atapark’ın; kurumsal kimliğinin oluşturulması, marka bilinirliliğinin artırılması, kiracı- müşteri ilişkilerinin sağlanması, kontratlarının takibi, finans-bütçe yönetimi, kiraların ve ortak giderlerin takibi, faturalandırılması ile yıl içinde gerçekleştirecek pazarlama, halkla ilişkiler ve reklam çalışmalarını koordine edecek. AVM iç ve dış dekorasyonun güncellenmesi, teknik, temizlik ve güvenlik gibi diğer operasyonel hizmetler de Bilfinger Berger’in yönetiminde olacak.

        İşbirliği, Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, Bilfinger Berger - EPM Alışveriş Merkezleri Yönetimi Başkanı Volker Sonnenschein ve Grup şirketlerinden HSG Zander ve EPM Türkiye Genel Müdürü Leyla Özuluçak’ın katıldığı bir basın toplantısı ile açıklandı.

        "KARADENİZ'E DİNAMİZM"

        Erdinç Varlıbaş; “Varlıbaş AVM Atapark, bölge ekonomisine dinamizm kazandıracak.”

        Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, 150 milyon TL tutarında bir yatırımla tamamlanan Varlıbaş AVM Atapark’ın, restoranları, eğlence alanları ve konferans salonlarıyla sadece Trabzon’un değil, bölge halkının iş, yaşam ve eğlence merkezi olacağını söyledi. Varlıbaş, “Bu yatırımla yıl içinde 850 kişiye doğrudan yaklaşık 3.000 kişiye de dolaylı istihdam sağlarken Trabzon ekonomisine de yılda yaklaşık 300 milyon TL değer katmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi. Varlıbaş AVM Atapark’ın, geçmişten gelen tarihi ve kültürel zenginliğini, günümüz ticaretiyle birleştirerek bölge ekonomisine dinamizm katacağına işaret eden Erdinç Varlıbaş, Bilfinger Berger işbirliği ile dünyadaki en iyi uygulamalardan birisini daha Türkiye’ye taşımaktan son derece memnun olduklarını söyledi.

        Dünyanın en iyi uygulamalarının Türkiye’ye taşınmasında Varyap’ın öncü rolü

        Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, sadece dünyadaki en iyi uygulamaları Türkiye’ye taşımakla kalmadıklarını, aynı zamanda en iyi uygulamaların yaratıcısı bir grup olma misyonu ile hareket ettiklerini belirttiği konuşmasında, sözlerine şöyle devam etti:

        İKİ DEVDEN İŞBİRLİĞİ

        “Sektöründe dünyanın en köklü kuruluşlarından birisi olan Varyap ve Bilfinger Tesis Yönetimi Grubu ile yaptığımız anlaşma neticesinde, şu anda Varlıbaş AVM Atapark’ın tüm operasyonel ve idari yönetimini outsource etmiş bulunuyoruz. Yaşama değer katmak için sadece yapılar üretmek değil, bu yapılardaki yaşamın toplu kalitesini artırmak ta önemli. Trabzon’a, şimdi yepyeni bir yaşam alanı sunuyoruz. Burada uluslararası standartlarda hizmeti ve kaliteyi hak eden bir halk var, onlara layık olmak lazım. 2 Ekim’de halka açtığımız Varlıbaş Atapark AVM, Doğu Karadeniz’in ekonomi ve ticaret merkezi olan Trabzon’un kültürüne, tarihi zenginliğine ve ticaretine değer katacak, büyük heyecan duyduğumuz bir projedir.

        Bilfinger Berger ile bundan sonra da sinerji oluşturabileceğimiz projelerde işbirlikleri geliştirmek hususunda çalışıyoruz. İstanbul Ataşehir’deki Varyap Meridian da gündemdeki bir diğer proje. Önümüzdeki günlerde tanıtımını yapacağımız Varyap Meridian projesi için de şimdiden heyecanlanıyoruz. Dünya ile yarışan bu projede de işletme uygulamalarını en üst düzeye çekeceğiz.”

        Sonnenschein: “Varyap’ın inşa ettiği her türlü yapının yönetimini üstlenecek altyapıya sahibiz.”

        Bilfinger Tesis Yönetimi Grubu şirketlerinden, EPM Alışveriş Merkezleri Yönetimi Başkanı Volker Sonnenschein da, konuşmasında, Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda Varyap’ın inşa ettiği her türlü yapının yönetimini üstlenecek altyapıya sahip bir teşkilatları olduğunu söyledi. Volker Sonnenschein, sözlerini şöyle sürdürdü:

        150 YILLIK İŞLETMECİ

        “Bilfinger Berger’in kökleri 150 yılı öncesine dayanıyor. Biz bu bünyede İşletme ve Yönetim Grubu çatısı altında yer alıyoruz. Varyap, yüksek kalitede yapı inşa ediyor ve biz bu kalite beklentisinde yönetimi üstleniyoruz. Bu iki ciddi markanın, birbirini iyi tamamlayacağını düşünüyoruz. Tesislerin ihtiyacına göre, Varlık Yönetimi Hizmeti veren EPM Türkiye ile; tesisin yönetimi, satışı, kiralaması ve finans yönetimi verebiliyoruz. Tesis Yönetim Şirketimiz HSG Zander ile de; her türlü ticari ve endüstriyel tesislerin operasyon ve teknik yönetim hizmetlerini üstleniyoruz.”

        "TESİS YÖNETİMİ 5 YILDA 10 MİLYAR EURO'YA ULAŞIR"

        Özuluçak: “Pazarının büyüklüğü 10 yıl içinde 10 milyar Euro’ya ulaşacak”

        Tesis yönetimi sektörünün, Almanya’da yıllık 85 milyar Euro, İngiltere’de ise 70 Milyar Euro civarında bir pazar hacmine sahip olduğunu belirten HSG Zander ve EPM Türkiye Genel Müdürü Leyla Özuluçak da toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de sektörün henüz başlangıç ve emekleme dönemini yaşadığına dikkat çekti. Leyla Özuluçak, “Tesis Yönetimi sektörünün Türkiye’de önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 milyar Euro büyüklüğe ulaşmasını öngörüyoruz. Sektörün büyüme hızının ise en az yüzde 10 olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

        TÜRKİYE İÇİN YENİ İSTİHDAM ALANI

        Türkiye’nin Tesis Yönetimi pazarında ciddi bir büyüme potansiyeli vaat ettiğine işaret eden Özuluçak, sözlerini şöyle tamamladı: “Her geçen yıl tesis sahiplerinin daha bilinçli bir şekilde hizmet kalitesi beklentilerini artırdıklarını görüyoruz. Bu da bizim gibi firmalar için pazar alanı yaratıyor. Tesis Yönetimi sektörü, çok ciddi bir istihdam yaratma potansiyeline sahip. Bu nedenle sektörü destekleyecek basit düzenlemeler ve teşvikler ciddi bir oranda ekstra iş gücü kazandırılması sağlayacaktır. İş ve işçi kanunlarının gelişmesi ve belli bakım ve yönetim hizmetlerinin zorunlu hale getirilmesinin hem tesislere ve sahiplerine, hem de kullanıcılarına ve ekonomiye önemli bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ